Anina kuhinja

Njoki v omaki iz pečene buče in mocarele

Čas priprave: 10-15 minut

Čas kuhanja: 45-60 minut

Količina: 4 osebe

Sestavine:

Sestavine:
650-800 gramov njokov
1 manjša hokaido buča
1-2 žlici oljčnega olja
1 majhna glavica česna
1/2 čajne žličke sladke paprike v prahu
čili ali poper v prahu po okusu
1/2 čajne žličke soli
1 pest parmezana
4 mocarele + za željena količina svežih dodatno na porcijo

Postopek:

Natisni

Bučo prepolovimo in ji odstranimo semena. Takšno razrežemo in dodamo v skledo. Dodamo sol, olje, sladko papriko in poper/čili. Premešamo. Razporedimo po pekaču. Dodamo glavico česna, ki smo ji vrhnji del odrezali.

Položimo v pečico na 190 stopinj za 45-60 minut, da se buča lepo zapeče.

Takšno razporedimo v mikser. Iz glavice česna iztisnemo pečen česen.

V slani vodei skuhamo njoke.

V mikser k buči dodamo mocarele, parmezan in vsaj nekih 10 žlic vode v kateri smo skuhali njoke. Zmiksamo v omako. Dodamo sol in poper po okusu in zmešamo s kuhanimi njoki.

Na vrh dodamo še kakšo svežo mocarelo in postrežemo.

Njoke v omaki iz pečene buče in mocarele sem pripravljala v posodah/pekaču iz Merkurja. Tudi končni servirni krožnik je iz tam.

Za pripravo scene za fotografijo pa sem izrezala bučo s pomočjo seta za izrezovanje buč, ki je vrhunski in sem ga prav tako našla v Merkurju. Namesto svečke sem v bučo dodala lučke.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.