Sestavine:
Sestavine:
650-800 gramov njokov
1 manjša hokaido buča
1-2 žlici oljčnega olja
1 majhna glavica česna
1/2 čajne žličke sladke paprike v prahu
čili ali poper v prahu po okusu
1/2 čajne žličke soli
1 pest parmezana
4 mocarele + za željena količina svežih dodatno na porcijo
Postopek:
NatisniBučo prepolovimo in ji odstranimo semena. Takšno razrežemo in dodamo v skledo. Dodamo sol, olje, sladko papriko in poper/čili. Premešamo. Razporedimo po pekaču. Dodamo glavico česna, ki smo ji vrhnji del odrezali.
Položimo v pečico na 190 stopinj za 45-60 minut, da se buča lepo zapeče.
Takšno razporedimo v mikser. Iz glavice česna iztisnemo pečen česen.
V slani vodei skuhamo njoke.
V mikser k buči dodamo mocarele, parmezan in vsaj nekih 10 žlic vode v kateri smo skuhali njoke. Zmiksamo v omako. Dodamo sol in poper po okusu in zmešamo s kuhanimi njoki.
Na vrh dodamo še kakšo svežo mocarelo in postrežemo.
Njoke v omaki iz pečene buče in mocarele sem pripravljala v posodah/pekaču iz Merkurja. Tudi končni servirni krožnik je iz tam.
Za pripravo scene za fotografijo pa sem izrezala bučo s pomočjo seta za izrezovanje buč, ki je vrhunski in sem ga prav tako našla v Merkurju. Namesto svečke sem v bučo dodala lučke.