Anina kuhinja

Nadevani melancani s paradižnikovo omako, čevapčiči in pire krompirjem

Čas priprave: 30 minut

Čas kuhanja: 40 minut

Količina: 4 osebe

Sestavine:

3 melancani
2-3 žlice dmBio oljčnega olja
sol po okusu
1 čajna žlička sladke mlete paprike v prahu
1 čajna žlička suhega česna
poper ali čili po okusu
cca 24 manjših čevapčičev
250 ml dmBio pasirani paradižniki
1 žlica dmBio paradižnikovega koncentrata
2 čajni žlički dmBio pesta iz sušenih paradižnikov
2 žlici dmBio javorjevega sirupa
7-8 krompirjev
3 žlice masla
50 ml sladke smetane
50-100 ml mleka

Postopek:

Natisni

Krompir olupimo in razpolovimo. Dodamo ga v vodo ki jo obilno solimo – 1 zvrhana čajna žlička soli na 1,5 litra vode. Krompir kuhamo nekih 40 minut.

Česen v prahu namočimo v dve žlici vode.

Melancane razpolovimo. Izdolbemo in izdolbeno meso na drobno narežemo. Zmešamo ga s soljo, 1/4 čajne žličke sladke paprike in česna v prahu. Izdolbene melancane posolimo in premažemo z oljem. Začinjeno izdolbeno meso odložimo na papir za peko. Oba pekača položimo v segreto pečico na 180 stopinj za 15-20 minut, da se melancani lepo omehčajo in nadev speče. Nadev med peko lahko dvakrat premešamo.

Uporabimo lahko čevapčiče iz žara ali pa jih popečemo na ponvi. Popečene odstavimo in večino maščobe zavržemo. V isto ponev dodamo popečeno in začinjeno melancanino meso. Dodamo preostali česen, sladko papriko, pesto, paradižnikov koncentrat in poper. Pražimo minutko na srednjem ognju. Takrat prilijemo pelate in dodamo javorjev sirup. Po okusu solimo in popramo. Kuhamo nekih 10 minut.

Po tem času pečene melancane nadevamo s paradižnikovo omako. Nanjo dodamo čevapčiče.

Kuham krompir pretlačimo z maslom, smetano in mlekom. Po okusu dosolimo in nadevam na vrh nadevanim melancanov.

Postrežemo.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.