Sestavine:
Sestavine:
3 podolgovate kumare
2x lososov file – cca 2×250 gramov
1/2 sveže limone
150 ml grškega jogurta
150 gramov skyra ali puste skute
1 čajna žlička naribanega česna ali suhega česna – po okusu
čili omaka in sol po okusu
Postopek:
NatisniLososa oplaknemo in obrišemo. Posolimo in položimo na papir za peko. Sama se ga skuhala na pari v parni pečici. V kolikor je nimate, ga spečite v pečici segreti na 220 stopinj. Pečete ali soparite ga cca 20 minut. Po tem času najdebelejši del preverite če je kuhan/pečen. Kuhanemu odstranite kožo in ga natrgate z vilico. Pokapate ga z limoninim sokom.
Kumare razpolovimo na polovico. Nato vsako polovico po dolžini ponovno rapolovimo in izdolbemo sredico, da naredimo prostor za nadev.
Grški jogurt in skyr zmiksamo s soljo, čilijem in česnom. Nadevamo kumare in na vrh dodamo koščke lososa. Opcijsko dodamo črni poper. Takoj postrežemo.
Nadevane kumare z lososom in jogurtom sem pripravljala s pomočjo Bosch paličnega mešalnika in fantastične Boscheve kombinirane parne pečice, ki je naravnost vrhunska, saj mi omogoča da klasični peki delno dodam paro, ali pa jed popolnoma skuham v sopari.
Več o Boschevi kombinirani parni pečici najdete tukaj.