AKCIJA! Pri nakupu dveh ali več kuharskih knjig ali priročnikov, prejmete kuharico Anina kuhinja: Zdravo in uravnoteženo GRATIS. Akcija velja le za fizično obliko knjig ter do 24.3.2024 oziroma do razprodaje zalog.

Anina kuhinja

Nadevane kumare z lososom in jogurtom

Čas priprave: 15-20 minut

Čas kuhanja: cca 20 minut

Količina: 3-4 osebe

Sestavine:

Sestavine:
3 podolgovate kumare
2x lososov file – cca 2×250 gramov
1/2 sveže limone
150 ml grškega jogurta
150 gramov skyra ali puste skute
1 čajna žlička naribanega česna ali suhega česna – po okusu
čili omaka in sol po okusu

Postopek:

Natisni

Lososa oplaknemo in obrišemo. Posolimo in položimo na papir za peko. Sama se ga skuhala na pari v parni pečici. V kolikor je nimate, ga spečite v pečici segreti na 220 stopinj. Pečete ali soparite ga cca 20 minut. Po tem času najdebelejši del preverite če je kuhan/pečen. Kuhanemu odstranite kožo in ga natrgate z vilico. Pokapate ga z limoninim sokom.

Kumare razpolovimo na polovico. Nato vsako polovico po dolžini ponovno rapolovimo in izdolbemo sredico, da naredimo prostor za nadev.

Grški jogurt in skyr zmiksamo s soljo, čilijem in česnom. Nadevamo kumare in na vrh dodamo koščke lososa. Opcijsko dodamo črni poper. Takoj postrežemo.

Nadevane kumare z lososom in jogurtom sem pripravljala s pomočjo Bosch paličnega mešalnika in fantastične Boscheve kombinirane parne pečice, ki je naravnost vrhunska, saj mi omogoča da klasični peki delno dodam paro, ali pa jed popolnoma skuham v sopari.

Več o Boschevi kombinirani parni pečici najdete tukaj.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.