Anina kuhinja

Nadevane bučke z mleto govedino in rikoto

Čas priprave: 20 minut

Čas kuhanja: 15 minut

Količina: 2-3 osebe

Sestavine:

3 bučke
250 gramov mlete govedine
1 žlica paradižnikovega koncentrata znamke Delizie del Sole iz Eurospina
100 ml pasiran paradižnik znamke Delizie del Sole iz Eurospina
1/3 čajne žličke soli – po okusu
1/3 čajne žličke sladkorja
1/3 čajne žličke sladke mlete paprike, suhega česna in origana
6 čajnih žličk rikote znamke Land iz Eurospina
ščepec muškatnega oreščka in belega popra
2-3 žlice naribane gavde iz Eurospina
2-3 žlice naribane topljive mocarele znamke Land iz Eurospina

Postopek:

Natisni

Bučke operemo in izdolbemo.

Mleto meso dodamo v ponev in ga popečemo da ponekod malo porjavi. Dodamo mleto papriko, sol, origano, česen in paradižnikov koncentrat in pražimo še nekaj minut. Nato zalijemo s pasiranim paradižnikom in dodamo sladkor. Pražimo da večina tekočine izhlapi, nato pa odstavimo.

Obe vrsti sira naribamo in zmešamo. Izdolbene bučke premažemo z rikoto in nadevamo s pripravljenim nadevom. Potresemo s sirom in položimo v segreto pečico na 180 spinj za 12-15 minut, da se sir stopi in bučke nežno zmehčajo.

Tako pripravljene takoj postrežemo.

Večina uporabljenih izdelkov v receptu iz Eurospina je do  v akciji po super nizkih cenah. Za ogled vseh ugodnosti, vas na njihovi spletni strani čaka tedenski letak, ki ga najdete tukaj. Sledite pa jim lahko tudi na njihovih družabnih omrežjih za še več nasvetov in ugodnosti.

INSTAGRAM: https://www.instagram.com/eurospinslovenija/
FACEBOOK: https://www.facebook.com/EurospinSlovenija
YOUTUBE: https://bit.ly/Eurospin-YouTube

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.