Gres levo in sladkor desno. |
Sipanje gresa v mleko. |
Zlivanje gresa v posodico. |
ZAHTEVNOST: 2/5
ČAS PRIPRAVE: 15 minut
Za 2 osebi.
SESTAVINE:
– 0,5 litra mleka
– 4 žlice gresa
– 3 žlice sladkorja
– cimet
OPIS PRIPRAVE:
Mleko zavremo. Zavretemu z metlico vmešamo gres in vročino zmanjšamo na srednjo. Gres mešamo še dobrih 10 minut in smo končali. V kuhan gres vmešamo še sladkor in ga posujemo s cimetom.
Dober tek!
Njami… odlično, že zelo dolgo nisem tega jedla, bo treba uvrstit zopet na jedilnik. Kakšen gres bi še lahko uporabila? razen tega in koruznega? Ker sem krvna skupina A, mi pšenica ne gre preveč.
ruy111
Oprosti za tako pozen odgovor. Veš, da sem malce spraševala naokrog, ampak pomojem prideta v upoštev le pšenični in koruzni zdrob. Nisem še slišala za nobenega drugega, ki bi se lahko uporabljal na tak način. 🙂
Pirin zdrob …
Tole je pri nas večkrat za večerjo,najraje pozimi,ko je mrzlo,paše vroč pšenični gris.Posipan z ribano čokolado.
lp
Jelka
Pri nas gre pa ponavadi kar v promet s kakavom. :))