Anina kuhinja

Mini cheesecake / sirove tortice v vlečenem testu s hitrim džemom

Tortice lahko naložite v škatlice in jih podarite kot darilo, ali pa jih enostavno spečete na Božični večer in z njimi očarate svoje najbližje.

Za 7 tortic.

Čas priprave: 1 ura (dela je 10-15 minut)

Sestavine:

– 100 g kremnega sira/sirnega namaza
– 2 manjša jajca
– 100 ml sladke smetane
– 50 g sladkorja
– 1/2 čajne žličke vanilijevega koncentrata
– 1 list vlečenega testa – 100 g
– 2-3 žlice olja

-200-300 g gozdnih sadežev
– 8-10 žlic sladkorja
– 2-3 žlice vode

Opis priprave:

Sir in sladkor penasto umešamo.

To pomeni da ju miksamo dokler se sestavini lepo ne zmešata skupaj in zmes postane kot nežna pena. Nato dodamo jajca, smetano in vanilijev koncentrat

in vse skupaj temeljito zmešamo.

Vlečeno testo razrežemo na kvadratke velikosti približno 7×7 cm. Pripravimo si olje in čopič. Po želji lahko uporabite maslo, ki bo vse skupaj naredilo še boljšega okusa, vendar je tudi z oljem slastno.

Vzamemo en kvadratek, ga premažemo z oljem. Čezen postavimo nov kvadratek in sicer postrani da se robovi ne prekrivajo. Tudi tega premažemo z oljem.

Postopek ponovimo še z enim kvadratkom. Tri lepo združene kvadratke testa nežno položimo v en prostor mafin pekača.

Ne se sekirati če se kakšen košček testa odrobi, na koncu ko bo vse pečeno, tega tudi opazili ne boste.

Tako pripravite še preostalo testo. Ko imate testo lepo zloženo v pekaču, narejene šalčke napolnite s pripravljenim nadevom.

Pustite malo prostora, da boste na vrh lahko dodali narejn džem iz gozdnih sadežev.

Vse skupaj položite v segreto pečico na 180 stopinj za 20 minut. Po tem času pečico ugasnite in na pol odprite, vendar tortic ne vzamite ven. Pustite jih v pečici še 20-30 minut.

Med tem v kozico stresite gozdne sadeže, sladkor in vodo. Vsebino zavrite. Vročino zmanjšajte na srednjo do manjšo in vse skupaj kuhajte 30 minut. Po tem času ohladite.

Ohlajene tortice

nato obložite še s ohlajenim džemom in ste na konju. 😉 Če pa s tem ne boste očarali gostov potem pa bog pomagaj njihovim brbončicam. 😉

Veselo sladkanje

Komentarji

  1. Čist hudi so tile tvoji recepti … še dobr, da te je Kristjan pripeljal nazaj, ko te je kar tako nahitro ugrabil ;o) … bo res treba tole enkrat probat … sliši in vidi se mljaski

  2. Hvala 😉 Še dobro ane, saj tudi sama ne bi mogla biti predolgo stran od mojega bloga in vseh vas, ki ga prebirate. 😉

    Drugače pa ja tele tortice je Kristijan zmazal v dveh minutah. ;))

    Lepe praznike 😉

Komentarja ni mogoče oddati.