Anina kuhinja

Metrski kolač malce drugače

Uporabite promo kodo ANACASTI za brezplačno dostavo pri nakupu v spletni trgovini Mojačokolada.si.

Stepeni rumenjaki in sladkor. ( enako pri svetlem in temnem biskvitu )
Presejanje moke, pecilnega praška, kakava in čokolade v prahu v stepene rumenjake s sladkorjem, katerim je bil dodano mleko in olje.
Vmešavanje snega v preostale sestavine.
Nepečen temni biskvit v pripravi na peko.
Presejanje moke in pecilnega praška v stepene rumenjake s sladkorjem, katerim je bil dodano mleko in olje.
Vmešavanje snega v preostale sestavine.
Nepečen svetel biskvit v pripravi na peko.
Skuhan vanilijev puding.
V ozadju stopljena margarina. V ospredju sladkor v prahu.
Levo zmešana margarina in sladkor v prahu – že ohlajena. Desno ohlajen puding.
V ozadju zmešan puding in margarinina krema – vanilijeva krema. V ospredju mleko s sladorjem v prahu za vlaženje biskvita.
Razpolovljen svetel in temen biskvit.
Ustvaranje kolača in sicer vlaženje biskvita.
Mazanje navlaženega biskvita  z vanilijevo kremo.
Končen čokoladni premaz.
Mjam!

ZAHTEVNOST: 4/5
ČAS PRIPRAVE: 1-2 uri

Za manjši pekač velikosti približno 25×40 cm.

SESTAVINE za svetli biskvit:

– 4 jajca
– 10 žlic sladkorja
– 1 čajna žlička BAM vanilijeve paste
– 11 žlic mleka
– 8 žlic olja
– 11 žlic moke
– pecilni prašek

Sestavine za temni biskvit:

– 4 jajca
– 10 žlic sladkorja
– 11 žlic mleka
– 8 žlic olja
– 10 žlic moke
– 1 žlica BAM kakava v prahu
– 1 žlica čokolade v prahu
– pecilni prašek

Ssestavine za vanilijevo kremo:

– 1,5 vrečke prahu vanilijevega pudinga
– 0,5 litra mleka
– 180 g margarine
– 160 g sladkorja v prahu

– 400 gramov BAM temne čokolade
-7-8 žlic smetane
– 1 dcl mleka
– 1 čajna žlička sladkorja v prahu

 

OPIS PRIPRAVE:

Najprej spečemo svetli biskvit in sicer ločimo beljake in rumenjake, in rumenjakom dodamo sladkor. Nato naredimo iz beljakov sneg ( nasvete kako narediti sneg najdete tukaj ), in stepemo rumenjake s sladkorjem, dokler zmes ne postane svetlo rumena in se podvoji ( stepamo vsaj slabih 10 minut ). Zmesi iz rumenjakov dodamo olje in mleko. V cedilo stresemo moko in pecilni prašek ter ga vsipamo med ostale sestavine. Vse sestavine nato z metlico nežno premešamo. Na koncu pa nežno vmešamo še stepeni sneg. Zmes zlijemo v dobro pomaščen pekač ( če ne bo dobro pomaščen biskvita ne bomo mogli lepo prevrniti na delovno površino ), in položimo pekač v segreto pečico na 180 stopinj za slabe pol ure. Pecivo je pečeno ko vanj zapičimo konico noža in na njem ne ostane nobene sledi od peciva.
Ko je pecivo pečeno ga prevrnemo na kuhinjsko krpo in ga pustimo da se ohladi. Medtem naredimo še temni biskvit, pri katerem je postopek enak, le da v moko vmešamo še kakav in čokolado v prahu, in vse to skupaj presejemo. Temni pečeni biskvit prav tako prevrnemo na drugo kuhinjsko krpo in pustimo da se ohladi.
Med peko naredimo vanilijev puding. In sicer zavremo pol litra mleka. V le-tega nato med rednim mešanjem vlijemo dobro zmešan prah 1 in pol vrečke za vanilijev puding in 6 žlic mleka. Puding z metlico vseskozi mešamo in ko se zgosti ga odmaknemo. Postavimo ga na podlogo in ga vsake par minut dobro premešamo da se na vrhu ne naredi skorjica. ( mešamo ga tako vse dokler se popolnoma ne ohladi )
V drugi posodi na najmanjši temperaturi stopimo margarino. Le tej primešamo sladkor v prahu in pustimo da se zmes ohladi. Ko sta in puding in margarinina krema ohlajeni ju dobro zmešamo skupaj.
Ko sta peciva dobro ohlajena, ju oba razrežemo na polovico, tako da nastanejo 4-je biskviti. V kozarec zmešamo mleko in čajno žličko sladkorja v prahu, s čimer bomo nato zmočili biskvit da bo bolj sočen.
Prvi biskvit položimo na površino kjer bo dokončno ostal ( neka premična površina – npr. nizki pekač ). Pomočimo ga z mlekom in nato premažemo s tretjino kreme. Nanj položimo biskvit druge barve in postopek ponovimo. Postopek nato ponovimo še enkra s tem da zadnja plast nima dodane kreme. Celotni biskvit nato premažemo s stopljeno čokolado. ( v manjši posodi segrejemo smetano da postane topla, nato pa dodamo na čimmanjše kočke zdrobljeno čokolado in mešamo na najmanjši temperaturi dokler se lepo ne stopi ) in ga pustimo da se ohladi. Ohlajenega razrežemo z vročim nožem.

Veselo sladkanje

Komentarji

Komentarja ni mogoče oddati.