Pripravljeno meso. V ospredju tolkalo. V ozadju pripravljen krožnik obložen s papirnatimi brisačkami. |
Pripravljeni krožniki za cvretje. V prvem so zžvrkljana jajca, v drugem moka, v tretjem kruhove drobtine. |
Pripravljena zelenjava v eni solatni posodi. |
Rezanje ocvrtega piščanca. |
Narejen solatni preliv iz fetaki sira in korenja. |
ZAHTEVNOST: 2/5
ČAS PRIPRAVE: 30 minut
Za 4 osebe.
– 0,4 kg piščanca
– 4 mali paradižniki
– 1 rdeča paprika
– 1 oranžna paprika
– 1 manjša zelena solata ( ledenka ali hrustavka )
– 2 večja jajca
– 3-4 pesti drobtin
– 3 pesti moke
– ščep soli, popra
– olje za cvrenje
– Solatni preliv s fetaki sirom in korenjem ( recept zanj najdete tukaj )
Meso solimo in popopramo, ter malce stolčemo s tolkalom za meso. Nato v tri krožnike posamezno stresemo moko, kruhove drobtine in v zadnjega jajca. Jajca dobro zvžvrkljamo z vilico. Nato v nizko posodo zlijemo 2-3 cm olja in ga segrejemo na temperaturi recimo 8/9. Vsak košček mesa nato najprej povaljamo po moki, nato v jajca in nazadnje še v drobtine. Ko imamo vse meso lepo pripravljeno ga začnemo cvreti. Cvremo tako da se meso ne pokriva v posodi – vsak košček mora imeti torej svoj prostor v posodi. Piščanca nato cvremo na eni strani kakšnih 10 sekund da na spodnji strani lepo rjavo zarumeni, nato pa ga obrnemo in ga enako časa cvremo še na tej strani. Svetlo rjavo pečenega nato nalagamo na obložen krožnik s papirnatimi brisačkami ki bodo vpile odvečno olje.
Nato umijemo solato, paradižnike, papriko in korenje za polivko. Solato nato z rokami raztrgamo na manjše delčke, paradižnik in papriko razrežemo na kocke in vse polagamo po enakih razmerjih v 4 manjše solatne sklede.
Nadaljujemo s prelivom za katerega recept najdete tukaj.
Ocvrtega piščanca nato razrežemo na trakove in položimo čez narezano zelenjavo. Čez njega zlijemo še malce polivke in postrežemo.
Takšna solata je odlična samostojna lahka jed, ki bo zagotovo navdušila.