Anina kuhinja

Mehki rogljički s šunko in sirom

Čas priprave: 1 ura

Čas kuhanja: 4x 7-8 minut

Količina: 96 mini rogljičkov

Sestavine:

Sestavine za testo:
700-740 gramov bele moke
2,5 dcl mleka
45 gramov sladkorja
14 gramov soli
30 gramov svežega kvasa ali 2 vrečki suhega kvasa
100 gramov masla sobne temperature
3 jajca

Sestavine za nadev in premaz:
200 gramov PIK pečene ali kuhane šunke
250 gramov gavde, edamca ali mocarele
1 jajce
2-3 žlice sezamovih semen

Postopek:

Natisni

Moko presejemo v skledo. Mleko razdelimo na dva dela in ju pogrejemo do toplega.

V en del dodamo žličko sladkorja, premešamo in nadrobimo kvas. Pustimo vzhajati 10-15 minut. V drug del mleka dodamo preostali sladkor in maslo. Pustimo stati 10-15 minut.

Jajca stepemo.

V moko najprej vmešamo vzhajan kvas. Ko je ta vmešan dodamo sol. Nato pa sladko mleko z maslom, nazadnje pa še jajca. Gnetemo ali mešamo s kuhinjskim robotom vsaj 15 minut, najbolje kar 20. Če je testo preveč lepljivo dodamo še maksimalno 40 gramov moke. Mora pa biti izjemno mehko.

Po gnetenju oblikujemo hlebček, malo ga pomokamo in pustimo vzhajati 1 uro.

Šunko in sir narežemo na drobne kocke in premešamo. Jajce za premaz stepemo z vilico in mu vmešamo žličko vode.

Po tem času razdelimo testo na 4 dele in vsak del naprej na polovico. Iz vsakega majhnega hlebčka zvaljamo v velik tanek krog debeline 2-3 mm. Krog zrežemo na četrtino, nato vsako četrtino na tri dele, da dobimo podolgovate tanke trikotnike.

Na debeli del trikotnika dodamo malo šunke s sirom in tesno zvijemo v rogljiček. Tanjši del zaključimo pod rogljičkom. Položimo ga na papir za peko in vzhajamo 15-20 minut.

Po vzhajanju jih premažemo s stepenim jajcem in potresemo s sezamom.

Položimo v segreto pečico na 240 stopinj za 6-8 minut – da se zlato rjavo zapečejo.

Pečene pokrijemo s krpo, če želimo mehko skorjo, ali pustimo da se ohladijo na zraku, če želimo bolj hrustljavo. Ohlajene shranimo v neprodušno posodo ali vrečko dokler jih ne postrežemo.

Ti mehki mini rogljički s šunko in sirom so TOP 🤗🔥 

Puhasti, da se kar stopijo v ustih in tako luštni za postreči sploh če pričakujete goste. 🤗 Samo v opozorilo – obvezno naredite celo količino v receptu ker jih zmanjka v sekundi. Jaz sem iz cele runde dobila samo enega. 🙈😁 

Pa še to. Super se zamrznejo. 😉 Zamrznete jih takoj ko se ohladijo in jih vzamete ven večer prej. 🔝 #ideja

Mehke rogljičke s šunko in sirom sem pripravljala s PIK Vrbovec šunko. PIK izdelki so super za vsa poletna “druženja” ob žaru in drugih piknik priložnostih, saj ponujajo raznovrstne možnosti uporabe. Mesnine PIK so brez ojačevalcev arome, umetnih barvil, glutena in soje ter imajo 25 % manjšo vsebnost soli.
Več informacij o njih najdete tukaj.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.