Anina kuhinja

Mehiški riž z zapečeno mocarelo – v eni posodi – one pot

Čas priprave: 15 minut

Čas kuhanja: 20 minutes + 10 minute peke

Količina: 4 osebe

Sestavine:

500 gramov mlete govedine
1/2 rumene+zelene+rdeče paprike
1 narezana rdeča čebula
2 stroka česna
1 žlica paradižnikovega koncentrata
1 čajna žlička sladke paprike v prahu
1 čajna žlička soli – po okusu
Poper/čili po okusu
2 žlici javorjevega sirupa
400 ml pelatov
250 gramov parboiled dolgozrnatega riža
350 ml juhe (ali vode + jušna kocka)
2 žlici drobno narezanega svežega peteršilja
100-150 gramov mocarele

Postopek:

Natisni

Mleto govedino malce popečemo in ji dodamo narezano čebulo. Dodamo ščep soli in pražimo da se čebula malce omehča. Dodamo narezane paprike, sladkor papriko v prahu, poper in paradižnikov koncentrat. Pražimo da se sestavine ponekod rjavkasto zapečejo.

Dodamo česen. Ko zadiši prilijemo pelate, juho, javorjev sirup in še polovico čajne žličke soli. Premešamo in pokrito kuhamo 20-30 minut. Takrat vmešamo riž in ponovno pokrito kuhamo 13-15 minut – da je al-dente in mu manjka še malo kuhanja. Vmešamo drobno narezan svež peteršilj.

Po vrhu potresemo mocarelo in ponev položimo v segreto pečico na 220 stopinj da se sir stopi in zapeče – nekje 10 minut.

Postrežemo.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

[elfsight_instagram_feed id="1"]