Anina kuhinja

Mehiška solata s pečeno papriko

 

 

ZAHTEVNOST: 1/5
ČAS PRIPRAVE: 10-15 minut

Za 3-4 osebe.

SESTAVINE:

– polovica manjše zelene solate
– 2 popečeni rdeči papriki
– 1 mala konzerva koruze
– 1 mala konzerva rdečega ali rjavega fižola

Za preliv:
– 2 žlici kisle smetane
– 3-4 žlice kisa
– 1 žlica olja
– ščepec soli, popra
– mali ščepec sladkorja

OPIS PRIPRAVE:

Solato operemo in narežemo na manjše koščke. Dodamo ji koruzo in fižol, ki jima odlijemo tekočino iz konzerve. Fižol, ki ni kuhan na pari pred tem še operemo z vodo in mu s tem odstranimo gosto tekočino iz konzerve. Pečeno papriko lahko spečete sami, vendar je vložena prav tako dobra. Le to narežemo na tanjše trakove in prav tako dodamo v solato.
V kozarcu zmešamo sestavine za preliv in ga dodamo solati, ter jo dobro premešamo.

Dober tek!

[sg_popup id=1]