Sestavine:
Sestavine:
500 gramov mlete govedine
1 čebula
1 čajna žlička česna v prahu
1 čajna žlička soli – po okusu
1 žlica paradižnigovega koncentrata
1 čajna žlička sladke paprike v prahu
1 večji svež paradižnik
100 ml suhega belega vina
600 ml vode ali juhe
200 ml mleka
200 gramov makaronov
svež peteršilj
Postopek:
NatisniSegrejemo ponev. Če uporabljamo Tefal ponve torej počakamo da se Thermosignal obarva rdeče. Takrat dodamo mleto meso. Malce ga razkosamo s kuhalnico, nato pa dodamo drobno narezano čebulo. Malo posolimo in pražimo da se popečeta in se čebula omehča.
Takrat dodamo česen, sol in sladko papriko. Pražimo nekaj minut. Nato pa dodamo paradižnikov koncentrat in narezan paradižnik. Pražimo minutko ali dve. Zalijemo z vinom, vodo ali juho, dosolimo in pokrijemo. Kuhamo na nižjem ognju vsaj 30 minut, najbolje pa kar 1-2 uri.
V kuhano omako dodamo surove makarone in mleko.
Pokrito kuhamo 13 minut. Zaprto pustim na ugasnjeni plošči še dve minuti. Dodamo svež peteršilj in postrežemo.
Makaronflajš ali makaronovo meso sem pripravljala v novi Tefalovi keramični posodi Renew+ ki ima odporno keramično oblogo.