Anina kuhinja

Lešnikova italjanska Caprese pita s smetano

Čas priprave: 15-20 minut

Čas kuhanja: /

Količina: za pita pekač premera 26 cm

Sestavine:

Sestavine:
150 gramov sladkorja
2 jajca
100 gramov masla sobne temperature
100 gramov lešnikovega namaza ali stopljene bele čokolade
60 gramov moke
1 čajna žlička Dr. Oetker vanilijeve arome
80 gramov Dr. Oetker mletih mandljev (ali lešnikov ali drugih oreščkov)

+
3-4 žlice lešnikovega namaza
250 ml sladke smetane + 1 čajna žlička Dr.Oetker sladkorja v prahu

Postopek:

Natisni

Sladkor, lešnikov namaz in maslo penasto umešamo. Dodamo jajci in aromo in na hitro premešamo. (če namesto namaza uporabljamo stopljen belo čokolado – jo vmešamo na tej točki)

Na koncu presejemo moko, dodamo mandljevo moko in z lopatko počasi vmešamo.

Prelijemo v namaščen pekač in položimo v segreto pečico na 170 stopinj za 35 minut.

Ohladimo v pekaču. Nato odstranimo iz pekača in premažemo z lešnikovim namazom in stepeno sladko smetano s sladkorjem. Okrasimo z lešniki.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.