Anina kuhinja

Lešnikova čokoladna pita

Čas priprave: 25-30 minut

Čas kuhanja: 20-25 minut

Količina: 1 pita premera 26 cm

Sestavine:

Sestavine za kremo:
400 ml sladke smetane
1 žlica sladkorja v prahu
200 gramov Moja čokolada lešnikovega namaza
6 lističev želatine

Sestavine za čokoladni obliv:
170 ml sladke smetane
300 gramov Moja čokolada BAM mlečne čokolade
100 gramov Moja čokolada čokoladno lešnikovega namaza

Ostale sestavine:
paket krhkega testa
1-2 pesti Moja čokolada premium praženih lešnikov

Postopek:

Natisni

Najprej spečemo krhko testo. Razporedimo ga v namaščen pekač za pite in preluknjamo z vilico. Razporedimo po dni papir za peko in ga obtežimo s suhim fižolom.

Pečemo v segreti pečici na 200 stopinj 20-35 minut, da se robovi lepo zlato rjavo obarvajo.

Pitno osnovo ohladimo.

Vmes pripeljemo do vretja smetano za čokoladni obliv. Takšno odstavimo in ji vmešamo čokolado in čokoladni namaz.

Del obliva premažemo po dnu ohlajene osnove. Ostalega prihranimo za vrh.

Želatino namočimo v mrzlo vodo za 10 minut. V manjšo posodo dodamo 30-40 ml vode in ji dodamo ožete lističe želatine. Na nizkem ognju jih stopimo.

Sladko smetano s sladkorjem v prahu stepamo do mehkega. Ob dvigu metlice se vrh upogne nazaj. Takrat vmešamo lešnikov namaz in na koncu še želatino.

Kremo prelijemo čez pripravljeno osnovo. Položimo jo v zamrzovalnik za 20-25 minut.

Čokoladni obliv na najnižjem ognju malo pogrejemo, da postane bolj tekoč in z njim prelijemo pito. Ob robove dodamo grobo narezane lešnike in položimo v hladilnik za vsaj 4-5 ur, najbolje čez noč.

 

Lešnikovo čokoladno pito, sem pripravljala z vrhunskimi izdelki iz spletne trgovine Moja čokolada. Njihove izdelke sem polinkala v samih sestavinah.

Do konca maja 2020 imate s kodo ANINAKUHINJA brezplačno poštnino in s kodo ANA10 10% popust ob nakupu izdelkov v Moja čokolada spletni trgovini. 😉

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.