Anina kuhinja

Lena Napoleonova torta

Čas priprave: 20-25 minut

Čas kuhanja: 3x 15 minut

Količina: Torta premera 26cm

Sestavine:

2x zvaljano listnato testo (lahko tudi porabite ostanke od ustvarjanja z listnatim testom)
900 ml mleka
6 žlic Dr.Oetker sladkorja v prahu
2x Dr. Oetker vanilijev puding
150 gramov masla
1 čajna žlička Dr.Oetker rumove arome
150 gramov svežih malin

Postopek:

Natisni

Testo narežemo na manjše koščke – oblika ni pomembna. Razporedimo ga po papirju za peko in položimo v pečico segreto na 180 stopinj za 9-10 minut da se zlato rjavo obarvajo.

Pečeno testo ohladimo. Nato ga natrgamo. Neko slabo tretjino najbolj zapečenih koščkov zmiksamo – ti bodo za okras.

Dve tretjine mleka zavremo. V preostalo mleko vmešamo sladkor in mešanici za puding. Vmešamo v vrelo mleko in puding skuhamo. V kuhan puding vmešamo aromo in maslo. Pokrijemo po površini s folijo za živila in kremo ohladimo.

Ohlajeno kremo zmešamo z natrganim testom in malinami. Razporedimo v tortni obod, ki ga postavimo na željen servirni pladenj. Torto pokrijemo s folijo in pustimo v hladilniku čez noč.

Naslednji dan jo prekrijemo z zmiksanim testom in postrežemo.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

[elfsight_instagram_feed id="1"]