Anina kuhinja

Kvašen kolač s češnjevim džemom in piškotnim drobljencem

Čas priprave: 25 minut

Čas kuhanja: 35 minut

Količina: večji pravokotni pekač 30x40cm

Sestavine:

Sestavine za testo:
375 gramov bele moke
225 ml rastlinskega ali kravjega mleka
3 žlice sladkorja
4 grame soli
30 gramov svežega kvasa
60 gramov margarine ali masla sobne temperature
2-3 žlice ruma
limonina lupinica polovice bio limone
1 žlička vanilijeve arome

+
kozarček Bonne Maman češnjevim džemom

Sestavine za drobljenec:

75 gramov masla ali margarine
40 gramov sladkorja v prahu
1 žlička vanilijeve arome
limonina lupinica polovice bio limone
ščepec cimeta
100 gramov bele moke
70 gramov mletih mandljev ali lešnikov
50 gramov mandljevih lističev ali celih mandljev (ali lešnikov)

Sestavine za sladkorni obliv:
2 žlici limoninega soka
1-2 žlice vode
140 gramov sladkorja v prahu

Postopek:

Natisni

Moko presejemo v skledo. Mleko razdelimo na dva dela in ju pogrejemo do toplega.

V en del dodamo žličko sladkorja, premešamo in nadrobimo kvas. Pustimo vzhajati 10-15 minut. V drug del mleka dodamo preostali sladkor in margarino, ter rum. Pustimo stati 10-15 minut.

V moko najprej vmešamo vzhajan kvas. Ko je ta vmešan dodamo sol. Nato pa sladko mleko z margarino. Gnetemo ali mešamo s kuhinjskim robotom vsaj 15 minut, najbolje kar 20. Testo mora biti izjemno in mehko.

Po gnetenju oblikujemo hlebček, malo ga pomokamo in pustimo vzhajati 45 minut.

Vse sestavine za drobljenec zmiksamo v enotno zmes in položimo v hladilnik za čas vzhajanja.

Po tem času testo razvaljamo na pravokotnik in ga položimo v namaščen pekač. Premažemo z marmelado in čez nadrobimo testo za drobljenec.

Položimo v segreto pečico na 180 stopinj na sredino za 35 minut, da se lepo zapeče. Malo ohladimo, nato pa zmešamo vse sestavine za sladkorni obliv in pecivo prelijemo ter zrežemo.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.