Anina kuhinja

Kumarična omaka s piščančjim mesom

Čas priprave: 10 minut

Čas kuhanja: 30 minut

Količina: 4 osebe

Sestavine:

2 zelo veliki kumari
2 stroka česna
100 ml zelenjavne/piščančje juhe ali vode
500 gramov piščančjih mini filejev ali 4 bedrca
1 srednje velik paradižnik
1 vejica svežega peteršilja ali 1/2 čajne žličke suhega
1/2 čajne žličke soli
dober ščep belega popra
50 ml mleka
1 zravnana žlica moke

Postopek:

Natisni

Česen narežemo na drobno. Kumari narežemo na manjše kocke. Paradižnik olupimo in narežemo čisto na drobno.

V posodo dodamo žlico ali dve olja in na njem popečemo posoljeno piščančje meso. Posodo pokrijemo in meso pečemo 2-3 minute. Obrnemo in spet pečemo 2 minuti. Dodamo česen. Ko zadiši dodamo kumaro. Pražimo nekaj minut, nato pa zalijemo z vodo, dodamo sol, poper in peteršilj. Pokrijemo in kuhamo 30 minut oziroma do željene mehkobe kumare.

Zadnjih 10 minut dodamo paradižnik.

Med kuhanjem po potrebi prilijemo še malo juhe/vode.

V manjšem kozarčku zmešamo mleko in moko. Vlijemo k omaki in dobro premešamo. Počakamo da vsebina zavre in kuhamo še minuto. Po okusu zdrečimo omako, če nam je pregosta z malo juhe/vode.

Omako postrežemo zraven raznih oblik pripravljenega krompirja. Po mojem mnenju najbolje paše zraven pire kromprija (recept tukaj, tukaj ali tukaj) ali polente (recept tukaj) ali kruhovih cmokov (recept tukaj).

Kumarična omaka s piščančjim mesom je super poletna jed, ko je v obilju domačih kumar. Slastna je zraven raznih prilog.
Na isti način lahko uporabite tudi cukini bučke.