ZAHTEVNOST: 1/5
ČAS PRIPRAVE: 2 minuti
ČAS KUHANJA: 10 minut
Za 1 liter vina.
– 1 liter belega vina (v mojem primeru sladki muškat)
– 0,5 liter vode
– 1 žlica cimeta – ali več, odvisno od željene količine (jaz sem ga dala 2 žlici, ker ga obožujem)
– 5 klinčkov
– ščep limonine lupinice
– 3-4 žlice sladkorja (odvsino od željene sladkobe)
– 1 vrečka vanilijevega sladkorja
Vino in vse ostale sestavine zlijemo ali stresemo v srednje veliko posodo. Vse skupaj zavremo (ko zavre odstavimo, ne vreti predolgo), odcedimo in postrežemo. Ker sem jaz uporabila že sladko vino, mi vsebine ni bilo potrebno toliko sladkati, tako da če boste uporabili manj sladko vino dodajte več sladkorja.
Opozarjam pa da zavreto vino izgubi nekaj alkohola in je tako manj močno. V primeru da vam to ne ustreza vina ne zavrite.
Kuhano vino je super. Mi smo ga včasih pustili do vretja, zdaj pa več ne, ker tako izgubi ves alkohol. Potem ni več vino ampak bolj sok. 😀
Imaš prav! Zavreto vino izgubi nekaj alkohola, toda pri nas doma smo ga vedno delali tako in je meni osebno takšen boljši, najbrž zato, ker drugače nimam prav preveč rada alkoholnih pijač. Bom pa opozorila v receptu na to, tako da res hvala za komentar! 🙂 Lep večer!
V pravo kuhano vino se ne meša vode! Tako ga pripravljamo pri nas doma 🙂
Aja, pa najboljše je črno! 🙂 drugače pa, pohvale za vse recepte in Vesele praznike!
Nuša, vsaka gospodinja kuha malce po svoje. 😉