Anina kuhinja

Anina kuhinja za malčke – Več kot sto preizkušenih in fotografiranih jedi za otroke, starejše od enega leta

Anina kuhinja za malčke – Več kot sto preizkušenih in fotografiranih jedi za otroke, starejše od enega leta

Vse od izida priročnika z recepti Anina kuhinja za najmlajše, ki vsebuje recepte za dojenčke do dopolnjenega prvega leta starosti, sem dobivala mnogo prošenj za nadaljevalni priročnik, namenjen malčkom od enega leta starosti naprej (čeprav so recepti čudoviti za celotno družino). Starši se namreč pogosto znajdejo v dilemi, kaj otrokom kuhati, predvsem ko jim življenje na glavo obrne prvorojenec in je zanje vse novo. Sicer pa tudi starši z več otroki velikokrat pripravljajo vedno enake obroke in kar pozabijo na kakšno hitro, zdravo in okusno možnost.

Ta kuharica je tako namenjena njim in na splošno vsem staršem, ki si želijo novih idej za zajtrk, kosilo, večerjo, prigrizek ali sladico. Poleg vseh idej za recepte pa vsebuje tudi razdelek Ustvarjanje, ki spodbuja kulinarično ustvarjalnost v krogu družine.

Danes se vse več otrok spopada z alergijami na hrano, zato sem zadnjo kategorijo posvetila njim. Recepti ne vsebujejo mlečnih izdelkov, glutena, jajc in oreščkov. Med njimi boste najdli noro dobre piškote, kolače, njoke… popolnoma brez vseh naštetih sestavin.

Priročnik z recepti vsebuje tudi nekaj osnovnih smernic prehranjevanja otrok, ki sva jih spisali skupaj s certificirano nutricionistko Mojco Cepuš iz Befit. Del njenega predgovora delim tudi tukaj z vami:

Anini recepti me navdušujejo že vrsto let, saj so izjemno okusni, poleg tega pa se Ana zelo dobro zaveda, da morajo biti vsakdanji recepti čim bolj preprosti in hitro pripravljeni.

Povabila k sodelovanju sem bila zelo vesela, kajti zdelo se mi je, da se najino znanje lepo dopolnjuje. Ana je sestavljala recepte, jaz pa sem preverjala, s katerimi bolj kakovostnimi sestavinami bi lahko nadomestili manj kakovostne. Ob vsem tem je Ana bdela nad okusom in videzom obroka.

Za kuharico je s svojimi zares prelepimi izdelki stopila tudi trgovina Hajdi.si. Njihove izdelke lahko vidite na vseh končnih slikah jedi. Pa velika zahvala za podporo knjigi gre tudi podjetju Fackelman z noro simpatičnimi izdelki za ustvarjanje, ter podjetju Kotanyi za najboljše začimbe na trgu in podjetju Schaer za brezglutenske moke, ki so bile nepogrešljive pri razdelku namenjenemu receptom brez glutena, jajc, mlečnih izdelkov in oreščkov. Ob tem naj poudarim, da so se v kuharici uporabljali le Schaerovi izdelki, ki ne vsebujejo volčjega boba – zaradi navzkrižne alergije na arašide. Brezglutenski izdelki ki so bili uporabljeni so pri receptih tudi navedeni.

Ob tej priložnosti zaključim, da s tem dnevom odpiram prednaročila Anina kuhinje za malčke, ki jo samo pri meni v moji spletni trgovini za čas prednaročil dobite za izjemnih -50%. Knjigo lahko prednaročite tukaj vse do 21.3. – potem je po zakonu pol leta ne bom več smela znižati, zato izkoristite priložnost vsi, ki bi jo imeli. 😉

Kuharica bo stiskana pri meni 19.3. in tako jo vsi, ki jo boste prednaročili lahko pričakujete med 20-23.3. Vsa prednaročila bodo oddana pravočasno da bodo knjige pri vas za materinski dan.

Za občutek kako knjiga izgleda pa pripenjam naslovnico, nekaj slik receptov in kazalo – da boste videli kaj vse vsebuje. In čisto vsi recepti so poslikani. 😀

Še več slik pa sledi na FB v naslednjih dneh. 😉

Uf pa še to – ker vas imam preveč rada 😀 do 21.3. znižujem za -50% vse kuharice in priročnike v moji spletni trgovinitukaj.

 

 

Komentarji

  1. Ojla Ana, kako narocim vaso novo knjigo, ne dobim povezave, pa bi jo zelo rada imela. Hvala in lp
    Natasa Lozej

Komentarja ni mogoče oddati.