Anina kuhinja

Kruhovi cmoki z mlado čebulico v špargljevi juhi

Čas priprave: 25 minut

Čas kuhanja: 20 minut

Količina: 4 osebe

Sestavine:

Sestavine za kruhove cmoke:
300 gramov starega kruha – jaz sem uporabila koruznega
4 jajca
1 mlada čebulica
2 žlici kisle smetane
2 stroka česna
1/2 čajne žličke soli

Sestavine za juho:

15 špargljev
1 mlada čebulica
3 pesti špinače
2 stroka česna
3 krompirji
1/2 čajne žličke soli – oziroma po okusu
vejica peteršilja in majhen šopek drobnjaka
1/3 čajne žličke paradižnikove mezge
poper po okusu

kisla smetana – opcijsko

Postopek:

Natisni

Kruh nadrobimo. Čebulico narežemo na drobno, česen naribamo. Vse pripravljene sestavine fino zmešamo in pokrijemo s folijo za živila. Položimo v hladilnik za vsaj nekaj ur – najbolje čez noč.

 

Oblikujemo cmoke in jih kuhamo v parni pečici 20 minut. če parne pečice nimamo jih povaljamo po drobtinah, zavijemo v folijo in kuhamo v soljenem kropu 20 minut.

Krompir, čebulo in česen narežemo na drobno. Na žlici olja popražimo čebulo in jo malo posolimo. Ko se spusti, dodamo česen in krompir. Pražimo da se krompir prime na dno. Takrat zalijemo z vodo, da krompir pokrijemo za neka 2 cm. Dodamo preostalo sol, poper, peteršilj, drobnjak in pokrito na nizkem ognju kuhamo 15 minut.

Takrat dodamo na drobno narezane šparglje in kuhamo nadaljnih 5 minut. Nato dodamo špinačo, žlico kisle smetane in paradižnikovo mezgo, ter vse skupaj takoj spasiramo v kremasto juho.

Postrežemo skupaj s cmoki.

Kruhove cmoke z mlado čebulico v špargljevi juhi sem pripravljala v Boschevi parni pečici, ki je naravnost vrhunska. Več o njej najdete tukaj.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.