Sestavine:
Sestavine za testo:
1000 gramov moke
800 ml polnomastnega mleka
2 vrečki suhega kvasa
20 gramov soli
2 žlici sladkorja
70 ml oljčnega olja
+
40 ml oljčnega olja + čajna žlička origana
Sestavine za nadev:
500 gramov salame – po okusu (posebna salama, šunka…)
400 gramov naribane mocarele
Postopek:
NatisniV posodo dodamo moko, suh kvas, sol in sladkor. Premešamo in vmešamo toplo mleko da se oblikuje testo. Vlijemo olje in gnetemo nekih 15-20 minut. Testo oblikujemo v hlebček in ga vzhajamo 45 minut.
Po tem času ga oblikujemo v manjše hlebčke s težo cca 90-110 gramov. Vsakega posebej zvaljamo v podolgovat pravokotnik. Nadevamo in oblikujemo v palčko kot kaže video.
Palčke zlagamo v pomaščen pekač drugega zraven drugega. Takšne vzhajamo 20-30 minut, nato pa položimo v segreto pečico na 220 stopinj (zgornja tretjina) za 20 minut. Premažemo z origanovim oljem in zapečemo še za cca 5 minut da so zlato rjavi.
Kruhove palčke nadevane s salamo in mocarelo sem pripravila s pomočjo Boschevega Optimum robota in njihove vrhunske kombinirane parne pečice, ki jo najdete tukaj.