Sestavine:
750 gramov lososa
1/3 čajne žličke popra
1/3 čajne žličke česna v prahu
1/2 čajne žličke soli + sol za omako
400 gramov špargljev
350 gramov arborio riža
3 stroki naribanega česna
100 ml belega vina
800 ml juhe + 250 po potrebi
100-150 ml sladke smetane
200 gramov kremnega sira
2-3 pesti parmezana
1-2 čajni žlički drobno narezanega peteršilja
Postopek:
NatisniNarezanemu lososu vmešamo polovico čajne žličke soli, česen v prahu in poper.
V ponvi ga pražimo, da se ponekod zapeče. Dodamo drobno narezane šparglje (vrhove prihranimo) in riž. Pražimo nekaj minut, da riž postekleni. Prilijemo vino in juho. Dodamo peteršilj in sol v kolikor juha ni slana. Pokrijemo in kuhamo 15 minut.
Po tem času dodamo vrhove špargljev, kremni sir, parmezan in smetano. Vmešamo in pokrijemo za dodatnih nekaj minut oziroma dokler ni riž kuhan.
Premešamo po okusu solimo, popramo in dodamo še malo parmezana.
Postrežemo.