Anina kuhinja

Kremna gobova rižota z jurčki in lisičkami

Čas priprave: 15-20 minut

Čas kuhanja: 15-20 minut

Količina: 2 osebi

Sestavine:

Sestavine:
150 gramov arborio riža
1 majhna rumena čebula
3 stroki česna
sol in poper po okusu
70-100 gramov lisičk
2-3 jurčki
100 ml belega suhega vina
600-800 ml jušne osnove (soljene)
2 žlici kremnega sira
polna pest parmezana
svež peteršilj

Postopek:

Natisni

V ponev dodamo olje in na njem popečemo drobno narezano čebulo. Med praženjem jo posolimo, da se bo hitreje spustila. Ko se spusti dodamo očiščene in narezane gobe. Pražimo da se ponekod zapečejo. Dodamo česen. Ko zadiši dodamo riž in ga med rednim mešanjem pražimo minuto.

Zalijemo z vinom. Ko izhlapi dodamo zajemalko juhe. Ponavljamo dokler riž ni skuhan. Po okusu solimo in popramo.

Ploščo ugasnemo in dodamo parmezan, peteršilj in kremni sir.

Pokrijemo za minutko, nato pa postrežemo.

Gobovo rižoto s kremnim sirom sem pripravljala s pomočjo vrhunske Boscheve indukcijske plošče z vgrajeno napo.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.