Anina kuhinja

Kremasti tortelini s piščancem, brokolijem in parmezanom

Čas priprave: 15 minut

Čas kuhanja: 1 ura

Količina: 4-5 oseb

Sestavine:

600 gramov piščančjih stegen brez kosti in kože ali piščančjih prsi
1 čajna žlička Kotanyi zrnastega česna ali česna v prahu
1/2 čajne žličke Kotanyi sladke paprike v prahu
1/3 čajne žličke Kotanyi popra – po okusu
1/2 čajne žličke Kotanyi suhega peteršilja
3 pesti drobno narezanega brokolija
150 ml sladke smetane
2 pesti parmezana
Sol po okusu
750 gramov svežih špinačno rikotinih tortelinov

Postopek:

Natisni

Meso narežemo na manjše koščke in premešamo s 1/2 čajne žličke soli, poprom, sladko papriko in tretjino česna. Preostali česen namočimo v 2-3 žlice vode.

Na olju ga popražimo da se ponekod zlato rjavkasto zapeče. Takrat dodamo namočeni česen. Ko zadiši prilijemo toliko vode da meso pokriva. Malce posolimo in pokrijemo, ter kuhamo približno eno uro.

Po tem času dodamo narezan brokoli. Kuhamo nadaljnih 2-3 minut. Prilijemo smetano, dodamo parmezan, kuhane torteline in vse temeljito premešamo. Pokrijemo in pustimo stati 5 minut.

Postrežemo.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

[elfsight_instagram_feed id="1"]