Sestavine:
160 gramov Schaer brezglutenskih špagetov ali navadnih
2 jajci
1 rumenjak
100 gramov pancete
3-4 žlice naribanega parmezana
sol po okusu
grobo mleti črni poper po okusu
Postopek:
NatisniPanceto narežemo na kocke in na srednje ognju pražimo, da se hrustljavo zapeče. Vmes v soljenem kropu al-dente skuhamo špagete.
Jajca in rumenjak s ščepom soli in parmezanom z vilico ztepemo do finega. Prelijemo v skledo.
Kuhane špagete odlijemo in dodamo k panceti. Pomešamo in prelijemo špagete med mešanjem v skledo z jajci.
Dobro premešamo, da se sestavine povežejo in postrežemo.
Klasična carbonara – brez smetane, je zares preprosta jed, pripravljena v 10 minutah in neverjetno slastna. Brez dodane smetane je tudi bistveno manj težka za želodec in bolj zdrava.
Namesto parmezana, pecorino. Še bolj slastno 😋
Si predstavljam 😉