Klasična carbonara – brez smetane

Čas priprave: 5 minut

Čas kuhanja: 10 minut

Količina: 2 osebi

Sestavine:

160 gramov Schaer brezglutenskih špagetov ali navadnih
2 jajci
1 rumenjak
100 gramov pancete
3-4 žlice naribanega parmezana
sol po okusu
grobo mleti črni poper po okusu

Postopek:

Natisni

Panceto narežemo na kocke in na srednje ognju pražimo, da se hrustljavo zapeče. Vmes v soljenem kropu al-dente skuhamo špagete.

Jajca in rumenjak s ščepom soli in parmezanom z vilico ztepemo do finega. Prelijemo v skledo.

Kuhane špagete odlijemo in dodamo k panceti. Pomešamo in prelijemo špagete med mešanjem v skledo z jajci.

Dobro premešamo, da se sestavine povežejo in postrežemo.

Klasična carbonara – brez smetane, je zares preprosta jed, pripravljena v 10 minutah in neverjetno slastna. Brez dodane smetane je tudi bistveno manj težka za želodec in bolj zdrava.

Komentarji

*Zahtevano

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Najbolj prodajano v trgovini

Poglej vse izdelke
[sg_popup id=1]