Anina kuhinja

Klasičen tiramisu

Stepeni rumenjaki s sladkorjem.

Mascarponejeve krema.

Namakanje piškotov v kavino tekočino.

Oblikovanje tiramisuja.

Tiramisu v pekaču.

ZAHTEVNOST:3/5
ČAS PRIPRAVE: 40 minut

Za 12 večjih kosov. Pekač velikosti približno 30×60 cm.

SESTAVINE:

– 1,5 l mascarponeja
– 8 manjših jajc
– 240 g sladkorja v prahu
-vanilin sladkor
– 1 liter kave
– 8 žlic ruma
– kakav v prahu
-500 g baby piškotov

OPIS PRIPRAVE:

    Začnemo s kuhanjem kave in sicer pristavimo liter vode na štedilnik. Ko voda zavre, ji dodamo 6-7 žlic kave in premešamo. Vse skupaj pristavimo nazaj na vročo ploščo, da malo zavre in odstavimo. Kavo ohladimo. Med hlajenjem je ne mešamo, saj se bo tako na dnu posode nabrala vsedlina in bomo tako lahko lepo zlili kavo v drugo posodo in pustili v prejšnji vsedlino. V ohlajeno odlito kavo ( brez vsedline ) dodamo rum in premešamo.
    Nadaljujemo s pripravo mascarponejeve kreme. Najprej ločimo rumenjake od beljakov. Rumenjakom dodamo sladkor v prahu, vanilin sladkor in stepamo dobrih 10 minut, da zmes postane svetla in se podvoji. Nato dodamo mascarpone sir in ga z električnim mešalnikom vmešamo v rumenjake. Nato stepemo beljake v sneg.Sneg nato z leseno kuhalnico počasi vmešamo v mascarponejevo kremo.
    V pekač začnemo nalagati piškote, in sicer tako, da vsakega posebej pomočimo v kavno tekočino in nato položimo v pekač. Piškote v pekaču polagajte čimbolj na tesno. Ko pokrijete celoten pekač s piškoti, jih premažemo s polovico mascarponejeve kreme. Vse to še enkrat ponovimo.
    Na koncu tiramisu še potresemo z kakavom v prahu in ga pustimo da se ohladi ( vsaj 3-4 ure v hladilniku ).

VESELO SLADKANJE