Anina kuhinja

Kečap rižota s piščančjimi bedri

Čas priprave: 20 minut

Čas kuhanja: 1 ura

Količina: 4 osebe

Sestavine:

Sestavine:
1-2 žlici oljčnega olja
4-6 piščančjih beder ali stegen
1 rumena čebula
2 rumeni papriki – baburi
2 paradižnika
1 čajna žlička Kotanyi česna v prahu ali zrnastega česna
2 žlici paradižnikovega koncentrata
2 čajni žlički Kotanyi sladke paprike v prahu
1/3 čajne žličke Kotanyi origana in bazilike
60-80 ml kečapa
600-700 ml jušne osnove ali vode
Kotanyi poper po okusu
1 čajna žlička soli – po okusu
250 gramov arborio riža
svež peteršilj
1-2 pesti naribanega parmezana

Postopek:

Natisni

Čebulo, papriki in paradižnik narežemo na drobno. Česen namočimo v žlico vode.

Meso operemo in osušimo s papirnato brisačko. Ponev dobro segrejemo in dodamo olje ter bedra. Popečemo jih da se ponekod zlato rjavo obarvajo, nato pa jih umaknemo.

V isti ponvi popečemo čebulo. Med praženjem ji dodamo ščep soli, da se bo hitreje spustila. Ko se spusti dodamo paprike. Pražimo da se omehčajo, nato dodamo sladko papriko v prahu, paradižnikov koncentrat, poper in kečap. Pražimo minutko. Dodamo narezan paradižnik in namočen česen, ter ponovno pražimo nekaj minut. Takrat dodamo nazaj meso, zalijemo z jušno osnovo. Dodamo sol, poper, origano, baziliko, ter pokrito kuhamo 1 uro.

Po tem času meso odstranimo. Omako po okusu solimo, popramo. Nato pa ji dodamo riž. Kuhamo ga toliko časa kot narekuje embalaža.

Kuhanemu dodamo narezan svež peteršilj in parmezan, ter bedra. Postrežemo.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.