Sestavine:
Sestavine:
150 gramov ješprena
2 večji rdeči papriki
4 polovice prekajene klobase (sama sem uporabila piščančji)
100 ml mošta ali sladkega belega vina
1 zravnana čajna žlička Kotanyi sladke paprike v prahu
Kotanyi čili v prahu po okusu
1/2 čajne žličke Kotanyi peteršilja
1/2 čajne žličke Kotanyi suhega/zrnastega česna
1 zravnana čajna žlička soli – oz. po okusu
250 gramov kuhanega belega fižola
1 čajna žlička paradižnikovega koncentrata
Postopek:
NatisniPapriko narežemo na manjše koščke. Suh česen namočimo v malo vode. V posodi popečemo narezano klobaso. Popečeni dodamo papriko. Tudi to malo popečemo. Dodamo ješprenj, sladko papriko in namočen česen in ga popečemo da zadiši. Prilijemo mošt, dolijemo 1,5 litra vode. Dodamo sol, čili, peteršilj in pokrito na nizkem ognju kuhamo 40 minut.
Takrat dodamo fižol skupaj s tekočino in paradižnikov koncentrat. Po okusu dosolimo. Kuhamo še 5 minut, nato pa postrežemo.