Anina kuhinja

Jesenska solata z radičem, piščančjim mesom, jabolki in lešniki

Čas priprave: 15-20 minut

Čas kuhanja: 10 minut

Količina: za 2 osebe

Sestavine:

Sestavine za solato:
1 manjša endivja
1/2 manjše glavice radiča
1 jabolko
1 slaba pest lešnikov, mandljev in rozin (ali drugih oreščkov in suhega sadja po okusu)

Sestavine za piščančje meso:
300-350 gramov piščančjega mesa
1/4 čajne žličke peteršilja
1/4 čajne žličke timijana
1/4 čajne žličke bazilike
1/6 čajne žličke pehtrana
1/2 čajne žličke soli

Sestavine za polivko:
150 ml jogurta
1-2 žlici naravnih proteinov – opcijsko (sama sem uporabila te iz Proteinov.si)
1/3 čajne žličke soli
1/4 čajne žličke peteršilja
1/4 čajne žličke timijana
1/4 čajne žličke bazilike
1/6 čajne žličke pehtrana

Postopek:

Natisni

Piščančje meso narežemo na drobno in zmešamo s soljo. Popečemo na ponvi da meso zamatira, se sepeče. Ploščo ugasnemo in takrat dodamo začimbe. Pokrijemo da meso počiva za čas priprave solate.

Solato natrebimo. Lešnike, mandlje grobo narežemo. Jabolko narežemo.
Vse sestavine za solato razporedimo v dve skledi.

Vse sestavine za polivko zmešamo.

Meso razporedimo med skledi in prelijemo vsako skledo s polovico polivke. Postrežemo.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.