AKCIJA! Pri nakupu dveh ali več kuharskih knjig ali priročnikov, prejmete kuharico Anina kuhinja: Zdravo in uravnoteženo GRATIS. Akcija velja le za fizično obliko knjig ter do 24.3.2024 oziroma do razprodaje zalog.

Anina kuhinja

Jajčni vlivanci z govedino iz juhe in šparglji

Čas priprave: 10 minut

Čas kuhanja: 20-30 minut

Količina: 4 osebe

Sestavine:

350 gramov jajčnih vlivancev
300-400 gramov govejega mesa iz juhe
2 rumeni čebuli
15 špargljev
1/2 čajne žličke Kotanyi česna v mlinčku
1/2 čajne žličke Kotanyi suhega peteršilja
Kotanyi pisani poper v mlinčku po okusu
600 ml vode ali goveje juhe
1/2 čajne žličke paradižnikove mezge
1/2-2/3 čajne žličke soli – po okusu
pest parmezana – opcijsko

Postopek:

Natisni

Čebulo narežemo na drobno. Česen naočimo v nekaj kapljic vode. Meso narežemo na večje koščke. Špargljem odstranimo spodnji olesenel del in preostale narežemo na kolobarje – vrhove prihranimo cele.

V ponvi na žlici olja popražimo čebulo. Malo jo posolimo in ko se spusti, dodamo meso.

Zapečemo ga da se ponekod rjavkasto obarva in zapeče. Dodamo česen in ko zadiši prilijemo juho. Dodamo peteršilj, sol, poper in pokrijemo, ter na nežnem ognju kuhamo nekih 20 minut. Takrat dodamo šparglje in kuhamo 5 minut.

Vmešamo paradižnikovo mezgo, solimo po okusu in dodamo vlivance. Pokrijemo in kuhamo 10 minut. Če med kuhanjem vsa voda/juha izhlapi, jo prilijemo še malo. Če je tekočine dovolj, posode ne odkrivamo.

Kuhanim vlivancem vmešamo parmezan in jih takoj postrežemo.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.