Zaradi izrednih razmer, bo v spletni trgovini do nadaljnega onemogočeno plačilo po povzetju. Hvala za razumevanje.

Anina kuhinja

Jagodni Cake Pops

Čas priprave: 30 minut

Čas kuhanja: 30 minut

Količina: okrog 20 popsov - odvisno od velikosti

Sestavine:

Sestavine za biskvit:
80 gramov bele moke za pecivo – ta iz Zlata ptička
150 gramov navadnega sladkorja
65 gramov masla (sama sem uporabila domačega iz Zlata ptička)
noževa konica pecilnega praška
60 ml vode
2 jajci (sama sem uporabila domače iz Zlata ptička)

Mimogrede: lahko uporabimo tudi biskvit, ki nam je ostal od obrezevanja za torto ali kaj podobnega

Ostale sestavine:
3 žlice jagodne marmelade – te iz Zlata ptička
1 pest liofiliziranih jagod iz Zlata ptička
150-200 gramov jagodne čokolade – ali bele čokolade nežno obarvane z rdečim barvilom
pisane mrvice

25 palčk za lizike

Postopek:

Natisni

Jajca s sladkorjem penasto vmešamo. Dodamo stopljeno maslo in vodo, ter ponovno premešamo. Dodamo moko in zmešamo.

Zmes vlijemo v pekač, ki smo ga predhodno namastili z maslom. Biskvit pečemo približno 30 minut. Ko je pečen zobotrebec zapičen v biskvit pride ven čist.

Ko je biskvit ohlajen, ga zdrobimo med rokami, tako da dobimo drobtine.

Dodamo 3 žlice marmelade in drobno narezane liofilizirane jagode in med rokami pregnetemo, da dobimo gosto zmes. Če se vam zdi da s ne oblikuje lepo, dodajte še malo marmelade. Zmes pustimo stati 10 minut.

Oblikujemo kroglice, jih postavimo na krožnik, ki je lahko obložen s peki papirjem. Čokolado stopimo nad vodno kopeljo.

Palčko na konici pomočimo v stopljen čokoladni preliv in zapičimo v kroglico. Postavimo v skrinjo za približno 30 minut.

Ko so kroglice dobro ohlajene, jih pomočimo v preostali preliv. Z nežnim takanjem po palčki in obračanjem otresemo odvečno čokolado in potresemo z mrvicami. Palčke položimo v kozarce kjer smo natresli sladkor ali sol, da bo palčka stala bolj fiksno. Sama se na začetku naredila luknje v karton od jajc – na sliki in kmalu ugotovila da ne stojijo najbolje v njih. Kozarec s soljo ali sladkorjem je bistveno boljša izbira. 😉

Popse postavimo v hladilnik, da se čokolada dobro strdi in ohladi.

Komentarji

*Zahtevano

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Najbolj prodajano v trgovini

Poglej vse izdelke
[sg_popup id=1]