Anina kuhinja

Hrustljavi ocvrti hlebčki

Nezmešane sestavine v krožniku.
Narejena zmes za hlebčke.

 

Cvrenje hlebčkov.

 

ZAHTEVNOST: 1/5
ČAS PRIPRAVE: 3 minute
ČAS CVRTJA: 3 minute

Za 8 hlebčkov.

SESTAVINE:

– 3,5 zvrhane žlice moke
– 3,5 žlice mleka
– 0,5 vrečke pecilnega praška
– 1 žlica olja
– 1 jajce
– ščepec soli, popra
– mali ščepec sladkorja
– olje za cvretje

OPIS PRIPRAVE:

Vse sestavine dobro zmešamo z metlico. Pazimo da ne ostanejo kakšne grudice v zmesi. Olje segrejemo na srednji do večji temperaturi (7/9). V segreto olje z žlico dodamo zmes. Ena žlica zmesi je dovolj za en hlebček, saj se bo zmes lepo napihnila. Cvremo jih na vsaki strani kakšne pol minute, toliko da postanejo zlato rjave barve. Takšne položimo na papirnate brisačke, da vpijejo odvečno maščobo.
Čimprej jih postrežemo, saj se znajo hitro ohladiti. Zraven priporočam tatarsko omako.

Dober tek!