Anina kuhinja

Hrustljavi krompirjevi kroketi s paradižnikovo omako

Čas priprave: 15 minut

Čas kuhanja: 15-20 minut

Količina: za 4 osebe

Sestavine:

Sestavine za krokete:
350 gramov krompirjevega pireja (sveže kuhanega ali tistega, ki vam je ostal od prejšnjega kosila)
2 večji jajci
3 žlice kisle smetane
200-260 gramov pirine ali navadne moke
1 zravnana čajna žlička soli (to izključimo, če uporabimo pire krompir od kosila, ki je že slan)
+
2 jajci + ščepec soli
drobtine

Sestavine za paradižnikovo pomako:
200 gramov mletih paradižnikovih pelatov
1-2 polni časni žlički Ponti omake Pesto rosso
ščepec česna v prahu
čili v prahu – opcijsko

Postopek:

Natisni

Krompirjev pire pretlačimo da je fin in mu vmešamo stepeni jajci z vilico. Dodamo sol in 200 gramov moke. Premešamo in pretresemo na pomokano kuhinjsko površino. Dodamo še nekih 30 gramov moke in oblikujemo hlebček ki mora biti zelo mehak in na sredini pocast.

Po potrebi dodamo še malo moke, nato pa ga razdelimo na 4 dele in vsak del oblikujemo v debelejši svaljek. Svaljek narežemo na 4 cm dolge svaljke in jih z roko še malo dodatno oblikujemo.

Povaljamo jih po stepenem jajcu zmešanim s soljo. Nato pa naprej v drobtine. Ocvremo do zlate barve in odcedimo na papirnati brisački.

Sestavine za pomako dobro premešamo in postrežemo poleg.

Bolj zdrava alternativa:

Krokete povaljane v jajcu in drobtinah razporedimo pa peki papirju in pečemo v segreti pečici na 200 stopinj za 15-17 minut. Sredi peke jih enkrat obrnemo. 😉

Hrustljavi krompirjevi kroketi s paradižnikovo omako so en naših družinskih najbolj priljubljenih obrokov. Da jih vedno ne cvrem, jih velikokrat kot bolj zdravo alternativo spečem kar v pečici. Zraven postrežem solato in je kosilo/večerja na mizi.

Več receptov odkrijte na www.ponti.si

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.