Anina kuhinja

Hrustljava pica s karamelizirano čebulo, gorgonzolo, mocarelo in drobnjakom

Za 4 osebe.

Čas priprave: 45 minut (skupaj s peko, dela je zelo malo)

Sestavine:

– 1 listnato testo
– 3 večje čebule
– 3 žlice balzamičnega kisa
– 2 žlici rjavega sladkorja
– 1 čajna žlička soli
– ščepec popra
– 1 žlica gorgonzole
– 2 pesti naribane mocarele
– drobnjak

Opis priprave:

Čebulo razpolovimo in narežemo na tenke rezine.

V posodi segrejemo olje in mu dodamo čebulo. Vročino zmanjšamo na srednjo do večjo (6-7/9). Čebulo pečemo 10 minut, da se lepo spusti in nežno zapeče. Nato dodamo sladkor, kis, sol in poper.

Vse skupaj na srednji vročini pražimo še kakšnih 15 minut. Čebulo ohladimo.

Testo razvaljamo na debelino 2mm. Položimo ga na peki papir.

Testo preluknjamo z vilicami, da se ne bo napihnilo. Potresemo ga s čebulo, gorgonzolo, mocarelo in drobnjakom.

Takšnega položimo v segreto pečico na 180 stopinj, za 20 minut, oziroma dokler se sir ne stopi in testo lepo ne zapeče.

Dober hrustljav tek 😉

Komentarji

  1. OOO PERFEKTNO!!! To pa bom naredil kar hitro. Tako ko grem k staršem v hribe.
    Kako se nisem tega že prej spomnil?!?!?! Namreč, osebno nimam rad debelega testa oz. ameriškega načina pizz, kar pa v večini primerov, domače pizze so. Redko kdo zna razvaljati tako tanko (razen mene :>) oz. se potrudi da bi testo bilo kot v pizzeriji. Z listantim testom pa ta problem takoj odpade. No, v

  2. Misliš zvaljano listnato testo? Jaz mislim da če bi dal vsaj ene dve do tri plasti testa, da bi ti čisto lepo uspelo vse skupaj. Probaj, pa sporoči, kakšen je bil rezultat. 😉

  3. Na testu za pico bo tudi stoprocentno odlično. Jaz sem uporabila listnato, ker je tako še hitreje in zahteva manj dela, za takrat, ko smo lačni in želimo čimprej nekaj dobrega ugrizniti. 😉

Komentarja ni mogoče oddati.