Sestavine:
Sestavine za jajčevce:
1 jajčevec ali melancan
3-4 žlice moke
3-4 žlice drobtin
1 žlica parmezana
ščepec popra, mlete rdeče paprike, mletega česna in soli
2 jajci
Sestavine za guacamole:
1 manjši avokado
100 ml jogurta
1/5 čajne žličke suhega česna
ščepec belega popra
ščepec posušenega origana
narezana količina paradižnika po okusu
Postopek:
NatisniJajčevce ali melancane narežemo na tanjše rezine in posolimo. Pustimo 15-20 minut in popivnamo s papirnato brisačko.
K moki vmešamo začimbe. K drobtinam vmešamo parmezan. Jajci stepemo. Melancane povaljamo najprej v moko, nato v jajce in nazadnje v drobtine.
Razporedimo po papirju za peko in malo posprejamo z oljčnim oljem. Jaz oljčno olje prelijem v majhno dozirko, ki ima razpršilo. Če je nimate lahko s čopičem samo malo nežno premažete po vrhu.
Takšne položimo v pečico segreto na 180 stopinj z žar funkcijo. Če imate možnost pare, vključite poleg peke tudi paro. Po 8 minutah oziroma ko so na vrhu zlato zapečeni, jih obrnemo in zlato zapečemo še na drugi strani.
Avokado in začimbe fino pretlačimo. Vmešamo jogurt in drobno narezan paradižnik.
Postrežemo.
Hrustljav zdrav čips iz jajčevcev z guacamole pomako je super slastni prigrizek ali bolj lahko kosilo. Je odličen za dneve ko pridejo gostje in nad njim bodo gotovo navdušeni vsi.
Pripravljala sem ga s Fackelmann pripomočki. Uporabljala sem njihov priročni rezalnik za rezanje melancana/jajčevca, ki je majhen in ga lahko nasloniš v skledo. Njihov čudovit pripomoček za pripravo avokada in njihove klešče za obračanje melancanov.Njihovi pripomočki so zakon!