Anina kuhinja

Hrenovke v srajčki v obliki prazničnega venčka

Čas priprave: 10 minut

Čas kuhanja: 25 minut

Količina: 16 kosov

Sestavine:

  • 8 piščančjih hrenovk
  • 275 gramov razvaljanega listnatega testa
  • 6 zvrhanih žlic gorčice
  • 1 čajna žlička mletih črnih tartufov
  • 1 čajna žlička olja z okusom črnega tartufa
  • mešanica začimb: majaron, rožmarin, črni poper in timijan
  • 1 jajce

Postopek:

Natisni

Hrenovke operemo, osušimo in razpolovimo. Gorčico zmešamo z mletimi črnimi tartufi in oljem z okusom tartufa.

Testo razdelimo na 16 kosov in vsak kos malo premažemo s pripravljeno gorčico.

Na testo položimo polovico hrenovke in zvijemo. Postopek ponavljamo dokler ne zmanjka sestavin.

Hrenovke v testu razporedimo na pekač obložen s papirjem za peko in oblikujemo venček. Venček premažemo s stepenim jajcem in potresemo z mešanico začimb.

Pečemo v segreti pečici na 180 stopinjah, 25 minut. Nato odstranimo in postrežemo s preostalo gorčično tartufno omako ali omako po želji.