Sestavine:
3 krompirji
2 stroka česna
2 dcl mleka
3 dcl vode
2 žlici naribanega hrena
2 žlici kisle smetane1/2 čajne žličke soli
2 poširani jajci
2x pločevinka Rio Mare tunine v oljčnem olju
bel poper po okusu
1-2 žlici oljčnega olja
vejica svežega peteršilja
Postopek:
NatisniKrompir narežemo na drobno in ga na žlici oljčnega olja popražimo. Česen naribamo na drobno in dodamo k krompirju.
Pazimo da se ne obarva. Zalijemo ga z vodo. Solimo, popramo in kuhamo 30 minut.
Juhi dodamo mleko, spasiramo in ji vmešamo kislo smetano in hren.
Nalijemo v krožnike. Na vrh dodamo poširani jajci, nadrobljen peteršilj in tunino v koščkih.
Hrenova juha s poširanim jajcem in tunino je malce drugačna jed, ki vsebuje vse prave Velikonočne sestavine – jajca in hren. Namesto šunke, za malce drugačno varianto vsebuje Rio Mare tunino v oljčnem olju.