Anina kuhinja

Hrenova juha s poširanim jajcem in tunino – velikonočna juha

Čas priprave: 15 minut

Čas kuhanja: 30-40 minut

Količina: 2 osebi

Sestavine:

3 krompirji
2 stroka česna
2 dcl mleka
3 dcl vode
2 žlici naribanega hrena
2 žlici kisle smetane1/2 čajne žličke soli
2 poširani jajci
2x pločevinka Rio Mare tunine v oljčnem olju
bel poper po okusu
1-2 žlici oljčnega olja
vejica svežega peteršilja

Postopek:

Natisni

Krompir narežemo na drobno in ga na žlici oljčnega olja popražimo. Česen naribamo na drobno in dodamo k krompirju.

Pazimo da se ne obarva. Zalijemo ga z vodo. Solimo, popramo in kuhamo 30 minut.

Juhi dodamo mleko, spasiramo in ji vmešamo kislo smetano in hren.

Nalijemo v krožnike. Na vrh dodamo poširani jajci, nadrobljen peteršilj in tunino v koščkih.

Hrenova juha s poširanim jajcem in tunino je malce drugačna jed, ki vsebuje vse prave Velikonočne sestavine – jajca in hren. Namesto šunke, za malce drugačno varianto vsebuje Rio Mare tunino v oljčnem olju.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.