Zaradi izrednih razmer za nedoločen čas onemogočamo naročanje izdelkov z možnostjo plačila ob povzetju. Vse ostale oblike plačila so še vedno na voljo. S tem ukrepom želimo zmanjšati neposreden stik s kurirji in zmanjšati možnost prenosa koronavirusa. Hvala za razumevanje.

Anina kuhinja

Gratinirani borovničevi štruklji

Čas priprave: 10-15 minut

Čas kuhanja: 45-50 minut

Količina: pekač premera 28-30 cm

Sestavine:

10 kosov borovničevih štrukljev – Moji štruklji
500 gramov kisle smetane
6 jajc
4 žlice sladkorja
limonina lupinica ene bio limone
1 čajna žlička vanilijeve paste (ali vrečka vanilijevega sladkorja)
1/5 čajne žličke soli
6 čajnih žličk borovničeve marmelade
100-150 gramov svežih borovnic
1 čajna žlička koruznega škroba

Postopek:

Natisni

Štruklje razporedimo po pekaču.

Jajca stepemo skupaj s kislo smetano, sladkorjem, soljo, vanilijo in limonino lupinico. Borovnice zmešamo s koruznim škrobom, da se med peko ne bodo posedle na dno.

Zmes vlijemo med štruklje v pekač. Dodamo čajne žličke marmelade in borovnice.

Položimo v pečico segreto na 180 stopinj in pečemo 40-45 minut. Nato pečico ugasnemo in malce pripremo za nadaljnih 20 minut.

Kadar delam sama štruklje si zanje vzamem čas in zato se to ne zgodi velikokrat. Vseeno jih doma vsi štirje obožujemo in zato nimam slabe vesti, če jih vsake toliko časa kupim in iz njih naredim kosilo. In iskreno, nihče ne dela boljših štrukljev kot Moji štruklji. Imajo res ogromno različnih vrst in noro dobri so. Ti borovničevi so tako dobri, da bi morali biti prepovedani. 😀

Zadnjič sem bila ravno v centru Ljubljane in sem skočila v njihovo trgovino/gostilno pod arkadami, ter jih vzela za kosilo. V desetih minutah sem ustvarila te gratinirane štruklje in lahko bi rekla da so bili enako dobri topli in hladni.

Mimogrede, njihove štruklje lahko kupiš tudi v Bistrici pri Tržiču, kjer jih le prodajajo in ne strežejo. 😉 Za več pokukaj tukaj.

Več o štrukljih in lokacijah pa si lahko preberete tukaj.

Komentarji

*Zahtevano

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Najbolj prodajano v trgovini

Poglej vse izdelke
[sg_popup id=1]