Anina kuhinja

Gratinirana cvetača s porom v ramekinu

ZAHTEVNOST: 1/5
ČAS PRIPRAVE: 1 ura

Za 1 ramekin/skodelico.

SESTAVINE:

  • 1 jajce
  • 6 žlic mleka
  • 3 žlice smetane
  • 1 pest cvetače
  • ščep soli, popra, peteršilja, majarona
  • 1 slaba pest pora

OPIS PRIPRAVE:

Cvetačo narežete in naložite v pomaščen pekač.

Por narežete in popečete na malce olja, ter ga prav tako dodate v pekač. V manjši posodi zmešate jajce, mleko, smetane, začimbe in malce sira, ter z vsem skupaj prelijete cvetačo in por.

Po vrhu dodate malce sira.

Pečete v segreti pečici na 200 stopinj, 40 minut.

Dober tek!

Komentarji

  1. Sama običajno, kadar ne dopišem sladka ali kisla mislim tisto za kuhanje. V tem primeru pa bi pasale prav vse tri, tako da uporabi tisto ki jo imaš rajši ali pa ti je bolj pri roki. 🙂

    Lep pozdravček,
    Ana

Komentarja ni mogoče oddati.