Anina kuhinja

Goveji zrezki v vinski omaki s špinačnimi polnozrnatimi štruklji

Čas priprave: 15 minut

Čas kuhanja: 1-2 uri

Količina: 2-3 osebe

Sestavine:

2-3 večji goveji zrezki
2 večji rdeči čebuli
1,5 dcl rdečega vina
300-400 ml jušne osnove ali vode
1 čajna žlička rjavega trsnega sladkorja
1/2 čajne žličke soli
poper po okusu
1 žlica ghee ali navadnega masla
1 žlica pirine ali navadne moke
6-8 kosov polnozrnatih špinačnih štrukljev – Moji štruklji

1-2 žlici ghee ali navadnega masla
3 žlice drobtin
vejica svežega timijana

Postopek:

Natisni

Goveje zrezke operemo in osušimo. Na žlici ali dveh oljčnega olja jih zlato zapečemo na najvišji temperaturi. Takšne umaknemo na krožnik in pokrijemo s folijo, da počakajo praženje čebule.

Čebulo narežemo na tanke polkolobarje. Na maščobi od zrezkov jih na srednjem ognju pražimo dokler se čisto ne spustijo. Med praženjem jih malo posolimo. Ko se spustijo, dodamo sladkor in pražimo še nekaj minut, da karamelizirajo. Takrat dodamo zrezke in zalijemo z vinom. Ko se malo pokuha prilijemo vodo, dosolimo, dodamo poper in na nizkem ognju počasi kuhamo 1-2 uri.

V majhni kozici segrejemo maslo. Ko se spusti vmešamo moko in počakamo da se speni. Takrat vmešamo malo omake od zrezkov in fino premešamo. Vlijemo k zrezkom.

V drugi kozici stopimo maslo in na njem popražimo drobtine, da se zlato obarvajo.

Štruklje zrežemo in jih v pečici segrejemo in priložimo poleg zrezkov. Po vrhu pokapamo drobtine in potresemo svež timijan.

Goveji zrezki v vinski omaki s špinačnimi polnozrnatimi štruklji so bili narejeni v le 5 minutah, če odštejem da so se potem kuhali sami. 😉 Z dodatkom polnozrnatih špinačnih štrukljev, ki sem jih na poti pobrala v centru Ljubljane in postregla zraven, so sestavljali pravi bogat in omamno dober krožnik.

Mimogrede, njihove štruklje lahko kupiš tudi v Bistrici pri Tržiču, kjer jih le prodajajo in ne strežejo. 😉 Za več pokukaj tukaj.

Več o štrukljih in lokacijah pa si lahko preberete tukaj.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.