Anina kuhinja

Frangipane hrustljavi rogljički z mandlji in marelično marmelado

Čas priprave: 10 minut

Čas kuhanja: cca 20 minut

Količina: 5-6 rogljičkov

Sestavine:

Sestavine:
5-6 rogljičkov (5 večjih ali 6 manjših)
5-6 žlic marelične marmelade ali džema
100-150 gramov Dr. Oetker mandljevih lističev
+
Dr. Oetker sladkor v prahu za posip

Sestavine za frangipane:
125 gramov Dr.Oetker drobljenih mandljev
100 gramov sladkorja
1 jajce
120 gramov masla sobne temperature
1 vrečka Dr.Oetker paste z burbonsko vanilijo
ščepec soli

Postopek:

Natisni

Vse sestavine za frangipane zmiksamo v enotno zmes.

Rogljičke razpolovimo. Spodnji del premažemo z mareličnim džemom nato pa z žlico frangipane. Zgornji del prav tako premažemo z žlico frangipan kreme in fino pritisnemo ob mandljeve lističe da se dobro primejo. Zgornji del odložimo na spodnjega in naprej na pekač obložen s papirjem za peko.

Položimo v segreto pečico na 180 stopinj za 20 minut, da se vrh zlato rjavo zapeče.

Malo ohladimo, nato pa potresemo s sladkorjem v prahu in postrežemo.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.