Sestavine:
Sestavine:
5-6 rogljičkov (5 večjih ali 6 manjših)
5-6 žlic marelične marmelade ali džema
100-150 gramov Dr. Oetker mandljevih lističev
+
Dr. Oetker sladkor v prahu za posip
Sestavine za frangipane:
125 gramov Dr.Oetker drobljenih mandljev
100 gramov sladkorja
1 jajce
120 gramov masla sobne temperature
1 vrečka Dr.Oetker paste z burbonsko vanilijo
ščepec soli
Postopek:
NatisniVse sestavine za frangipane zmiksamo v enotno zmes.
Rogljičke razpolovimo. Spodnji del premažemo z mareličnim džemom nato pa z žlico frangipane. Zgornji del prav tako premažemo z žlico frangipan kreme in fino pritisnemo ob mandljeve lističe da se dobro primejo. Zgornji del odložimo na spodnjega in naprej na pekač obložen s papirjem za peko.
Položimo v segreto pečico na 180 stopinj za 20 minut, da se vrh zlato rjavo zapeče.
Malo ohladimo, nato pa potresemo s sladkorjem v prahu in postrežemo.