Anina kuhinja

Enostavni orehov tiramisu

Sejanje moke v ostale sestavine. V ozadju sneg.

 

Dodajanje snega.

 

Končno dodajanje orehov.

 

Pečen biskvit. V kozarcu zmešano mleko in  rum.

 

V ozadju mascarpone sir ( 2 posodici ). V posodah stepeni rumenjaki in sneg.

 

Zmešan sir z rumenjaki. Ob strani sneg v oranžni posodi.

 

Premazan biskvit s kremo.

 

Tiramisu v pekaču.






ZAHTEVNOST: 2/5
ČAS PRIPRAVE: 20 minut
ČAS PEKE: 20-25 minut

Za manjši pekač.

SESTAVINE:
Za biskvit:
– 4 manjša jajca
– 6 zvrhanih žlic moke
– 4 žlice olja
– 5 žlic sladkorja
– 5 žlic mleka
– 7 žlic zmletih orehov

Za kremo:
– 1 kg mascarpone sira
– 3 jajca
– 5 žlic sladorja v prahu
– 1 vanilin sladkor

Ostale sestavine:
– čokolada v prahu
– 1 dcl mleka
– 1,5 žlice ruma
– maslo

OPIS PRIPRAVE:

Pečico segrejemo na 180 stopinj. Pekač dobro namastimo z maslom ali margarino. Nato začnemo s pripravo mase za biskvit. Ločimo jajca, nato iz beljakov stepemo sneg. Rumenjakom dodamo sladkor in jih stepamo z električnim mešalnikom dokler ne postanejo svetlo rumene barve in se zmes enkrat-dvakrat poveča. Nato k rumenjakom dodamo mleko in olje in na koncu v isto posodo presejemo še moko in pecilni prašek. Vse skupaj nežno premešamo z metlico. Z metlico nato vmešamo še sneg in zmlete orehe. Zmes nato zlijemo v pomaščen pekač in položimo v segreto pečico za 20-25 minut. Ali je biskvit pečen preverimo tako da vanj zapičimo zobotrebec ali konico noža, in če na njem ni nobenega sledu biskvita je le ta zagotovo pečen.
Pečen biskvit nato ohladimo. V kozarcu zmešamo 1 dcl mleka in rum in biskvit z njim navlažimo.
Nato se lotimo kreme. Najprej prav tako ločimo beljake od rumenjakov. Rumenjakom dodamo 3 žlice sladkorja v prahu in jih stepamo kakšnih 10 minut da postanejo svetlo rumene barve. Nadaljujemo s stepanjem beljakov v sneg. V sneg nato vmešamo preostali sladkor v prahu in vanilijev sladkor. Stepenim rumenajkom z metlico nato vmešamo mascarpone sir. Ko je krema lepo vmešana, vanjo vmešamo z metlico tudi sneg.  S tem je krema končana.
Kremo nato razmažemo čez namočen biskvit. Na koncu sladico potresemo še s čokolado v prahu ali s kakavom – pomagamo si s cedilom.

Veselo sladkanje!