Sestavine:
1 čebula
2 bučki
2 stroka česna
vejica peteršilja in nekaj stebelc drobnjaka (oboje lahko tudi v suhi različici, če sveže ni)
1/2 čajne žličke soli – oz. po okusu
bel poper po okusu
3-4 žlice Zlata ptička koruznega zdroba
1 čajna žlička Zlata ptička paradižnikove mezge
80 gramov Zlata ptička domače ribane kaše
2-3 žlice Zlata ptička kisle smetane
Postopek:
NatisniBučke in čebulo narežemo na koščke. Na žlici olja čebulo malo popražimo, da se nežno spusti, nato pa dodamo bučko in česen.
Zalijemo z vodo le toliko da so bučke pokrite. Dodamo sol, poper in začimbe, ter kuhamo 6-7 minut. Takrat zmiksamo v fino juho in vmešamo polento, ter jo kuhamo da se juha zgosti. Ko je polenta kuhana dodamo paradižnikovo mezgo in jo serviramo.
Poleg postrežemo v soljenem kropu kuhano ribano kašo in kislo smetano, ki si jo potem lahko dodaja vsak po okusu.