Sestavine:
Sestavine za testo:
700-740 gramov bele moke
2,5 dcl mleka
80 gramov sladkorja
1 polna čajna žlička soli (8 gramov)
1 kocka svežega kvasa (40 gramov)
100 gramov masla sobne temperature
3 jajca
5-7 žlic ruma
Sestavine za pistacijin kadaif:
2 žlici masla
50 ml rastlinskega olja
200 gramov kadaifa
400 gramov pistacijinega namaza
1 čajna žlička vanilijeve paste ali arome
Ostale sestavine:
1 jajce za premaz
300 gramov mlečne čokolade
1 žlica čokoladnega namaza/flancat
2 pesti grobo narezanih pistacij
Postopek:
NatisniMaslo in olje segrejemo da se maslo lepo stopi. Dodamo nadrobljen kadaif in pražimo da postane zlato rjavkasto zapečen. Ploščo ugasnemo in dodamo pistacijin namaz in vanilijevo pasto. Premešamo in ohladimo.
Moko presejemo v skledo. Mleko razdelimo na dva dela in ju pogrejemo do toplega.
V en del dodamo žličko sladkorja, premešamo in nadrobimo kvas. Pustimo vzhajati 10-15 minut. V drug del mleka dodamo preostali sladkor in maslo, ter rum. Pustimo stati 10-15 minut.
Jajca stepemo.
V moko najprej vmešamo vzhajan kvas. Ko je ta vmešan dodamo sol. Nato pa sladko mleko z maslom, nazadnje pa še jajca. Gnetemo ali mešamo s kuhinjskim robotom vsaj 15 minut, najbolje kar 20. Če je testo preveč lepljivo dodamo še maksimalno 40 gramov moke. Mora pa biti izjemno in mehko.
Po gnetenju oblikujemo hlebček, malo ga pomokamo in pustimo vzhajati 45 minut.
Po tem času ga razvaljamo na pravokotnik ali kvadrat debeline dveh centimetrov in zrežemo na pravokotnike. Vsakemu zarežemo dva reza in jih odložimo na papir za peko. Pustimo jih vzhajati 30 minut.
Vzhajane premažemo s stepenim jajcem in položimo v segreto pečico na 200 stopinj (zgoraj/spodaj) na zgornjo tretjino za 12-14 minut, da se zlato rjavo obarvajo. Pečene ohladimo.
Čokolado stopimo na vodni kopeli.
Ohlajene flancate razpolovimo. Spodnji in zgornji del premažemo s čokoladnim namazom. Na spodnji del naložimo pistacijin kadaif. Zgornji del potopimo v stopljeno čokolado in z njim pokrijemo spodnji del. Okrasimo z narezanimi pistacijami in počakamo da se čokolada strdi preden postrežemo.