Anina kuhinja

Domači sirovi štruklji s krušnimi drobtinami

Čas priprave: 60 minut

Čas kuhanja: 20

Količina: 15

Sestavine:

  • Sestavine za testo:
  • 700 gramov moke
  • 2/3 kocke kvasa
  • 350 ml mleka
  • 2 rumenjaka
  • 4-5 žlic sladkorja
  • 1 čajna žlička Kotanyi limoninega olja ali limonina lupinica polovice limone
  • 1/2 čajne žličke soli
  • 1 čajna žlička medu
  • 5-7 žlic sončničnega olja
  • Sestavine za nadev:
  • 400 gramov skute
  • vrečka Kotanyi vanilin sladkorja
  • 2 žlici kisle smetane
  • 3-4 žlice sladkorja v prahu
  • 1 čajna žlička krušnih drobtin
  • sneg iz enega beljaka
  • Ostale sestavine:
  • 2-3 žlice masla
  • 5-6 žlic krušnih drobtin

Postopek:

Natisni
  1. Mleko segrejemo do toplega. V polovico vmešamo čajno žličko medu in dodamo kvas, ga pokrijemo s krpo in pustimo vzhajati vsaj 10–15 minut. V drugo polovico dodamo sladkor, ter počakamo, da se v mleku počasi stopi.
  2. Moko presejemo in v sredini naredimo luknjo. V moko ob njej najprej vmešamo vzhajan kvas. Nato vmešamo sol in nazadnje še sladkano mleko, olje, limonino olje in rumenjake. Testo zgnetemo. Nastalo testo je lahko malce lepljivo, kar naj vas ne prestraši, takšno namreč mora biti. Testo pokrijemo in pustimo vzhajati na toplem slabo uro.
  3. Skuto, kislo smetano, drobtine in sladkor fino zmešamo. Počasi vmešamo še stepen sneg.
  4. Vzhajano testo zvaljamo v pravokotnik (dodamo malce moke na površino da se testo ne bi prijelo) in ga namažemo z nadevom. Zvijemo in položimo z končnim zvitim delom navzdol (da se med parjenjem ne bi štrukelj odprl) v parno posodo, ter štruklje na nizki temperaturi kuhamo 20-25 minut. Maslo stopimo in na njem zlato rjavo popečemo drobtine.
  5. Kuhan štrukelj zrežemo in potresemo z drobtinami. Po želji zraven štrukljev postrežemo sladkor ali domač kompot.

oglasek (1)