|
Presejanje moke. |
|
Moka s soljo in rumenjaki. |
|
Testo zavito v prozorni foliji. |
|
Oblikovanje krogov. |
|
|
|
|
Nadev iz sira, pinjol in drobnjaka. |
|
Krog testa z nadevom in premazanim robom z rumenjakom. |
|
Oblikovan raviol. |
|
Okrašen raviol. |
|
Nekuhani ravioli. |
|
Kuhani ravioli. |
ZAHTEVNOST: 4/5
ČAS PRIPRAVE: 2uri
Za 4 osebe.
SESTAVINE:
– 300 g moke
– 9 rumenjakov ( lahko uporabite 2 cela jajca in dodate kakšen dcl vode – vendar so boljši iz samih rumenjakov )
– 3 žlice olivnega olja
– 1 polna čajna žlička soli
Setavine za nadev:
– 250 g fete
– 1 pest ribanega sira
– 1 pest drobnjaka
– 40 g pinjol
OPIS PRIPRAVE:
Moko najprej presejemo v posodo in ji dodamo sol. Nato dodamo rumenjake ( ali jajca z vodo ) in vse skupaj zgnetemo v testo. Testo ovijemo v prozorno folijo in ga položimo v hladilnik za 30-45 minut.
Medtem naredimo nadev in sicer na majhne koščke narežemo feto in ji dodamo naribani sir in na majhne koščke narezan drobnjak.V posodici segrejemo olje in popečemo pinjole, ter jih stresemo v posodo obloženo s papirnato brisačko, da vpije odvečno maščobo. Nato ji premešamo k ostalim sestavinam. ( lahko jih prej še premečkate )
Ko je testo že dovolj dolgo počivalo ga vzamemo ven iz hladilnika in pomokamo delovno površino ter testo zelo na tenko razvaljamo. Nato z kozarcem izrežemo krogce, in na sredino krogca položimo malce nadeva, ter spodnjo polovico roba krogca pomažemo z rumenjakom, ter zgornji del testa prepognemo in dobro pritrdimo. ( rumenjak bo povročil, da se bo testo ob pritiskanju dobro zlepilo skupaj, in nadev ne bo uhajal ven ) Na koncu z vilico nežno pritiskamo ob robove in oblikujemo črtice. Vse to ponavljamo da nam ne zmanjka testa. Nato zavremo soljeno vodo in jih položimo vanjo, ter kuhamo kakšnih 10-12 minut nato pa jih postrežemo.
Vanje lahko nadevate tudi veliko drugih nadevov, oziroma praktično vse kar vam pride na pamet. Zraven teh specifičnim pa se zelo dobro prileže paradižnikova omaka s česnom in baziliko.
DOBER TEK