Anina kuhinja

Domači ravioli nadevani s sirom, drobnjakom in pinjolami

Presejanje moke.

Moka s soljo in rumenjaki.

Testo zavito v prozorni foliji.

Oblikovanje krogov.
Nadev iz sira, pinjol in drobnjaka.

Krog testa z nadevom in premazanim robom z rumenjakom.

Oblikovan raviol.

Okrašen raviol.

Nekuhani ravioli.

Kuhani ravioli.

ZAHTEVNOST: 4/5
ČAS PRIPRAVE: 2uri

Za 4 osebe.

SESTAVINE:

– 300 g moke
– 9 rumenjakov ( lahko uporabite 2 cela jajca in dodate kakšen dcl vode – vendar so boljši iz samih rumenjakov )
– 3 žlice olivnega olja
– 1 polna čajna žlička soli

Setavine za nadev:

– 250 g fete
– 1 pest ribanega sira
– 1 pest drobnjaka
– 40 g pinjol

OPIS PRIPRAVE:

   Moko najprej presejemo v posodo in ji dodamo sol. Nato dodamo rumenjake ( ali jajca z vodo ) in vse skupaj zgnetemo v testo. Testo ovijemo v prozorno folijo in ga položimo v hladilnik za 30-45 minut.
  Medtem naredimo nadev in sicer na majhne koščke narežemo feto in ji dodamo naribani sir in na majhne koščke narezan drobnjak.V posodici segrejemo olje in popečemo pinjole, ter jih stresemo v posodo obloženo s papirnato brisačko, da vpije odvečno maščobo. Nato ji premešamo k ostalim sestavinam. ( lahko jih prej še premečkate )
  Ko je testo že dovolj dolgo počivalo ga vzamemo ven iz hladilnika in pomokamo delovno površino ter testo zelo na tenko razvaljamo. Nato z kozarcem izrežemo krogce, in na sredino krogca položimo malce nadeva, ter spodnjo polovico roba krogca pomažemo z rumenjakom, ter zgornji del testa prepognemo in dobro pritrdimo. ( rumenjak bo povročil, da se bo testo ob pritiskanju dobro zlepilo skupaj, in nadev ne bo uhajal ven ) Na koncu z vilico nežno pritiskamo ob robove in oblikujemo črtice. Vse to ponavljamo da nam ne zmanjka testa. Nato zavremo soljeno vodo in jih položimo vanjo, ter kuhamo kakšnih 10-12 minut nato pa jih postrežemo.
  Vanje lahko nadevate tudi veliko drugih nadevov, oziroma praktično vse kar vam pride na pamet. Zraven teh specifičnim pa se zelo dobro prileže paradižnikova omaka s česnom in baziliko.

DOBER TEK