Anina kuhinja

Domače vložene kisle kumarice

Čas priprave: 1 ura

Čas kuhanja: 1 minuta

Količina: 10 kozarcev

Sestavine:

4-5 kg majhnih kumaric za vlaganje
2,5 litra vode
1 liter kisa za vlaganje
6 čajnih žličk sladkorja (če so vam pomembne kalorije, uporabite eritrol)
8 zravnanih čajnih žličk soli
5 Kotanyi lovorjevih listev
1-2 čajni žlički Kotanyi črnega popra v zrnu

Postopek:

Natisni

Kumarice stresemo v večjo skledo in zalijemo s hladno vodo. Pod nežnim curkom vode po dve skupaj zmencamo med rokami, da operemo stran nečistoče in dlačice.

V večji posodi zmešamo kis, hladno vodo, sladkor in sol. Mešamo da se sladkor in sol stopita nato pa poskusimo. Po okusu dodamo še malo soli, sladkorja…

V sterilizirane kozarčke dodamo polovico lovorjevega lista in nekaj zrnc popra.

Vsebino pripeljemo skoraj do vretja in dodamo kisle kumarice. Pustimo jih v kisu le toliko da spremenijo barvo – to se zgodi zelo hitro, tako bodite pozorni. Takoj jih prestavimo iz kisa.

Kumarice zložimo v kozarce. Kis pripeljemo do vretja in z njim zalijemo kumarice. Dobro jih zapremo in položimo v segreto pečico na 40 stopinj. Ko so vsi kozarčki v pečici, pečico ugasnemo in jih v topli pečici pustimo čez noč.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.