Sestavine:
Postopek:
NatisniKumarice stresemo v večjo skledo in zalijemo s hladno vodo. Pod nežnim curkom vode po dve skupaj zmencamo med rokami, da operemo stran nečistoče in dlačice.
V večji posodi zmešamo kis, hladno vodo, sladkor in sol. Mešamo da se sladkor in sol stopita nato pa poskusimo. Po okusu dodamo še malo soli, sladkorja…
V sterilizirane kozarčke dodamo polovico lovorjevega lista in nekaj zrnc popra.
Vsebino pripeljemo skoraj do vretja in dodamo kisle kumarice. Pustimo jih v kisu le toliko da spremenijo barvo – to se zgodi zelo hitro, tako bodite pozorni. Takoj jih prestavimo iz kisa.
Kumarice zložimo v kozarce. Kis pripeljemo do vretja in z njim zalijemo kumarice. Dobro jih zapremo in položimo v segreto pečico na 40 stopinj. Ko so vsi kozarčki v pečici, pečico ugasnemo in jih v topli pečici pustimo čez noč.