Sestavine:
Sestavine za cvetačino testo:
1 velika cvetača
1/2 čajne žličke soli
3 polne peste topljive mocarele
2 veliki jajci
Ostale sestavine:
2 kozarčka ali 2x 130 gramov Rio Mare tuninih filejev – limeta, čili ali klasičnih
1 rdeča čebula
2 žlici jabolčnega kisa
1/4 čajne žličke soli
1 čajna žlička sladkorja
30-40 gramov svežega sira
1-2 pesti sveže rukole
Postopek:
NatisniČebulo razpolovimo, ponovno razpolovimo obe polovici in zrežemo na tanke rezine. Dodamo jo v posodo in dodamo kis, sol in sladkor. Premešamo in pustimo stati.
Cvetačo operemo in osušimo. V mešalniku jo zmiksamo do drobnega. Pretresmo na papir za peko in pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj, 20 minut.
Ohladimo, stresemo v kuhinjsko krpo in temeljito ožamemo. Ali pa z rokami, če ste dovolj spretni. Ta korak je izjemno pomemben.
Jajci stepemo z vilico. Ožeto cvetačo zmešamo s stepenima jajcema, dvema pestima mocarele in soljo.
Testo razporedimo po pekaču obloženim s papirjem za peko. Nato potresemo po vrhu s preostalo mocarelo in dodamo pripravljeno čebulo. Pečemo na 220 stopinjah na zgornji tretjini nekih 20 minut, da se lepo zapeče.
Malo ohladimo, nato pa dodamo rukolo, sveži sir in tunino.