Anina kuhinja

Cvetačina pica z rdečo čebulo, rukolo in tunino

Čas priprave: 20-25 minut

Čas kuhanja: 20-25 minut

Količina: 1 pica premera 24-26 cm

Sestavine:

Sestavine za cvetačino testo:
1 velika cvetača
1/2 čajne žličke soli
3 polne peste topljive mocarele
2 veliki jajci

Ostale sestavine:
2 kozarčka ali 2x 130 gramov Rio Mare tuninih filejev – limeta, čili ali klasičnih
1 rdeča čebula
2 žlici jabolčnega kisa
1/4 čajne žličke soli
1 čajna žlička sladkorja
30-40 gramov svežega sira
1-2 pesti sveže rukole

Postopek:

Natisni

Čebulo razpolovimo, ponovno razpolovimo obe polovici in zrežemo na tanke rezine. Dodamo jo v posodo in dodamo kis, sol in sladkor. Premešamo in pustimo stati.

Cvetačo operemo in osušimo. V mešalniku jo zmiksamo do drobnega. Pretresmo na papir za peko in pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj, 20 minut.

Ohladimo, stresemo v kuhinjsko krpo in temeljito ožamemo. Ali pa z rokami, če ste dovolj spretni. Ta korak je izjemno pomemben.

Jajci stepemo z vilico. Ožeto cvetačo zmešamo s stepenima jajcema, dvema pestima mocarele in soljo.

Testo razporedimo po pekaču obloženim s papirjem za peko. Nato potresemo po vrhu s preostalo mocarelo in dodamo pripravljeno čebulo. Pečemo na 220 stopinjah na zgornji tretjini nekih 20 minut, da se lepo zapeče.

Malo ohladimo, nato pa dodamo rukolo, sveži sir in tunino.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.